Patronul CNCD rămâne în închisoare!

1

Constantin Scalat, patronul CNCD Pitești, condamnat definitiv la 4 ani închisoare în dosarul Publitrans, rămâne în închisoare. Judecătoria Pitești a respins, luni 27 mai, propunerea liberării  omului de afaceri. Potrivit legii, având în vedere că vârsta lui este de peste 60 de ani, ar fi avut dreptul să fie eliberat condiționat dacă executa o treime din pedeapsă, fracție pe care a executat-o. Judecătorii au fost însă de altă părere! 

La sfârșitul anului trecut, Constantin Scarlat a depus la Judecătoria Piteti o cerere de eliberare condiționată, dar fiind faptul că executase o treime din pedeapsă așa cum prevede legea în cazul deținuților a căror vârstă este de peste 60 de ani. I-a fost respinsă și instanța a stabilit ca termen de reintroducere a cererii, data de 10 mai 2024.

Miercuri, 15 mai a fost analizată în comisia de la penitenciar propunerea de eliberare condiționată a omului de afaceri.  A primit aviz favorabil. Propunerea a fost înaintată Judecătoriei Pitești, numai că judecătorii au respins solicitarea și au dat un nou termen pentru reintrodurere a unei cereri de eliberare condiționată.

”Respinge propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni în ceea ce îl priveşte pe condamnatul S.C., deţinut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) C. proc. pen. fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită, respectiv 10.11.2024 În temeiul art 275 alin (3) cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minutei” scrie în hotărârea dată de Judecătoria Pitești. Decizia nu este definitivă putând fi contestată.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.