320 de cazuri noi de coronavirus

0
  • Creştere îngrijorătoare într-o zi!



Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus, la nivel naţional, în 24 de ore, fiind raportate 320 de cazuri noi. Şi în judeţul Argeş numărul de cazuri a crescut cu mult, fiind în total 355 de pacienţi infectaţi, cu 21 mai mulţi faţă de sâmbătă când GCU anunţa pentru judeţul nostru un total de 334 pacienţi.

Este cea mai mare creştere înregistrată în judeţul nostru de la sfârşitul lunii mai. Reamintim cititorilor că la raportarea din data de 29 mai nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus în judeţ. La acea dată, numărul total de pacienţi infectaţi era 253. Din păcate, bucuria a fost de scurtă durată! Timp de o săptămână, au apărut zilnic 2, cel mult, 3 pacienţi noi. Începând de pe 10 iunie, evoluţia schimbat. Astfel, pe data de 10 iunie, GCU anunţa 16 cazuri noi în Argeş. A doua zi au fost trei pacienţi raportaţi, după care creşterea s-a menţinut la nivel ridicat. În cursul săptămânii trecute au fost înregistrate câte 14 cazuri noi, de două ori, statistica arătând duminică 21 de cazuri noi. Astfel, constatăm că în judeţ au apărut peste 100 de cazuri noi în aproximativ două săptămâni, ceea ce este mult, dacă luăm în calcul că primul caz de coronaviurs a fost înregistrat în Argeş pe data de 20 martie şi în 10 săptămâni au fost înregistrate în total, 253 de cazuri (n.r de la 20 martie-până pe 29 mai). Se constată că, în prima parte a perioadei în care a fost declarată pandemia de coronavirus, a fost o medie de 26 de pacienţi depistaţi într-o săptămână!
Se impune purtarea măştilor
Până ieri pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). „Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului.
Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități” a transmis GCU. Până ieri, 1410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. M.Sandu