De Rusalii peste 700 de cetățeni au sunat la112!

0

În timpul minivacanței de Rusalii 250 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost, zilnic, la datorie, pentru ca cetățenii aflați pe raza județului nostru să nu aibă parte de evenimente neplăcute.

În perioada 21-24 iunie a.c., polițiștii argeşeni au organizat și efectuat peste 40 de acțiuni, la nivel județean, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.
În cadrul activităților, au fost legitimate 3.686 de persoane și au fost verificate 2.758 de autoturisme

În această perioadă, au fost sesizate 742 de evenimente, prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, au fost constatate 24 de fapte de natură penală, 6 dintre acestea fiind infracţiuni la regimul rutier și au fost aplicate 1.501 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 300.00 de lei.

Nu au fost înregistrate evenimente deosebite în timpul manifestărilor publice.

Polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, fiind testate 1.674 de persoane cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor la normele rutiere constatate, au fost aplicate 1.247 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, 291 dintre acestea, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.
Polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 78 de permise de conducere și au fost retrase 69 de certificate de înmatriculare.

Dintre permisele de conducere reținute, 27 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea.
De asemenea, 14 permise de conducere au fost reținute de polițiști, ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii de proximitate și de prevenire au intensificat activitățile informativ-preventive, în special în zonele cu aglomerări de persoane.

Au fost transmise recomandări cu privire la principalele măsuri de siguranță pentru protejarea bunurilor personale, precum și recomandări privind consecințele plecărilor voluntare de acasă, în cazul minorilor.

De asemenea, au fost prezentate efectele consumului de alcool și droguri și modalități de evitare a acestor dependențe.

Mulțumim cetățenilor care au ales să petreacă această perioadă în mod responsabil.

Polițiști argeșeni vor fi, în continuare, la datorie, atât prin desfășurarea de activități în domeniile curente de activitate, cât și în vederea asigurării de măsuri specifice la evenimentele publice, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.