Arsenal de arme albe găsit la percheziții

0

Au avut loc percheziții în această dimineață, la locuințele mai multor persoane de etnie romă, din comunele Baacov și Merișani. Cei vizați au fost implicați într-o încăierare care a avut loc într-o noapte săptămâna trecută. Între ei existau tensiuni de ceva timp. Ciocnirile violente au dus la reținerea a 7 persoane. La percheziții, oamenii legii au găsit o mulțime de arme albe; cuțite, macete, etc.

„La data de 27 iunie a.c., în continuarea cercetărilor privind starea conflictuală din noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 11 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Bascov și Merișani.

 

La activitățile de percheziție participă peste 70 de polițiști argeșeni din structurile de investigații criminale, ordine publică, rutieră, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

 

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

 

Reamintim faptul că, în noaptea de 18 spre 19 iunie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la o stare conflictuală între mai multe persoane, pe raza comunei Bascov.

 

Având în vedere sesizarea, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Pitești, precum și jandarmi argeșeni și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, pentru aplanarea stării conflictuale și preîntâmpinarea altor manifestări violente.

 

Din verificări a rezultat că pe DN 7C, la limita dintre localitățile Bascov și Merișani, mai multe persoane au fost implicate în evenimente rutiere, iar pe acest fond s-ar fi agresat reciproc.

 

La fața locului au fost găsite șase autoturisme ce prezentau avarii.

 

Șapte persoane au solicitat îngrijiri medicale, fiind transportate la spital.

 

14 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

 

În urma administrării probatoriului și a parcurgerii etapelor procesuale, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.