Baroul Argeș a împlinit 160 de ani

0

Baroul Argeş a împlinit 160 de ani de existenţă. Evenimentul a fost marcat prin dezvelirea unei plăci aniversare, amplasată pe un perete al Tribunalului Argeș. Tot cu acest prilej a fost organizate mai multe evenimente: Balul Avocaţilor, Depunerea jurămintelor stagiarilor, Decernarea Premiilor de Excelenţă şi a Distincţiilor de Onoare.

La întrunirea organizată de conducerea Baroului – decan, Dragoş Nicolescu şi prodecan, Luminiţa Ioana – au participat numeroși avocaţi, reprezentanţi ai justiţiei argeşene, înalţi oficiali: au fost prezenţi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, preşedinta Consiliului Superior al Magistraturii, Denisa Stănişor, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Traian Briciu, vicepreşedintele UNBR, Daniel Fenechiu, reprezentanţi ai Baroului Versailles, entitate cu care Baroul Argeş este înfrăţit, preşedinta Tribunalului Argeş – judecător Elena Cornelia Olteanu, alături de zeci de magistraţi. Balul Avocaților a avut loc la Ramada, acolo unde au fost prezenți 180 de invitați. La recepție a cântat formația Proconsul.

Se fac demersuri pentru o nouă judecătorie!

Alina Gorghiu, ministrul Justiție, a anunțat cu această ocazie, că investițiile în Justișie vor continua. Acesta a precizat că am putea avea o judecătorie și în orașul Mioveni. ”  Vă mărturisesc că, deși au trecut mai bine de două decenii de când am ales avocatura, o iubesc la fel ca la început. Tocmai de aceea, ca ministru al justiției, sprijin orice demers sănătos pentru avocați și actul de justiție.

Pași înainte, în Argeș, s-au făcut. În martie, am inaugurat sediul Judecătoriei Costești. O investiție de 22 de milioane de lei, cu finanțare de la Banca Mondială. Am încredere că mulți profesioniști ai dreptului vor aprecia acest sediu modern.

Judecătoria Pitești, începând din acest an, va fi înscrisă în Programul Național de investiții în infrastructura municipiilor reședință de județ. Un proiect care va fi implementat prin CNI.

Asta înseamnă că se va construi un sediu modern, care va integra cele mai recente tehnologii și facilități, măsuri de securitate avansate, un mediu optim în care fiecare cetățean să se simtă ascultat și respectat. În prezent, a fost identificat terenul pe care va fi ridicat noul sediu de instanță. Lucrurile sunt în linie dreaptă și vor urma procedura în Guvern.

Tot la capitolul infrastructură, vă mai pot da o veste bună. Se fac demersuri pentru înființarea unei judecătorii și în orașul Mioveni.”