Dosar penal după ce au făcut ”liniuțe” într-o zonă turistică!

0

Doi tineri, care s-au crezut mai presus de lege s-au ales cu dosar penal după ce au făcut o întrecere neautorizată pe drumul județean Lerești-Voina. Pe lângă cercetările penale, cei doi au rămas și fără permisele de conducere. 

 

Fără să le pese că se află într-o zonă turistică, cu mulți martori și că pot încurca traficul, cei doi tineri s-au întrecut cu mașinile personale. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au aflat și  s-au sesizat din oficiu. Oamenilor legii nu le-a fost greu să afle numerele de înmatriculare ale autourismelor implicate în  întrecerea neautorizată.

”Din verificările efectuate a rezultat că, în ziua de 26 iunie a.c., în jurul orei 19:00, un tânăr de 20 de ani, din Valea Mare Pravăț și un alt tânăr de 25 de ani, din Albeștii de Muscel, s-ar fi întrecut cu două autoturisme, pe DJ 734, pe tronsonul Lerești – Voina”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Tinerii care s-au crezut piloți de raliu, sunt Alexandru T., de 25 de ani, din Albeștii de Muscel, care conducea un Volkswagen Golf și Comsin B., de 20 de ani, din comuna Valea Maare Pravăț, aflat la volanul unui Seat Leon.

Pe numele lor a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, sub forma participării în calitatea de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au reținut permisele de conducere ambilor conducători auto implicați, fiind eliberate dovezi înlocuitoare fără drept de circulație. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă închisoarea. ”Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă” , după cum prevede Codul Penal.