Polițiștii ne învață cum să avem o vacanță de vară fără evenimente nedorite!

0

Ziua de 01 iulie 2024 a reprezentat debutul activităților preventive ce vor fi desfășurate de polițiștii argeșeni în timpul vacanței de vară.

În prima zi a lunii iulie 2024, polițiștii argeșeni din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, au marcat debutul unei serii de activități preventive ce vor fi desfășurate pe parcursul acestei vacanțe de vară.

Astfel, polițiștii vor fi disponibili pentru discuții cu cetățenii, activitățile fiind planificate pentru zone cu aflux ridicat de persoane.

Prima zi a activității s-a desfășurat într-un centru comercial din municipiul Pitești, unde polițiștii au purtat discuții în special cu tineri, referitor la probleme de interes pentru interlocutori, prin prisma atribuțiilor specifice polițiștilor.

Astfel, în contextul vacanțelor/taberelor/excursiilor în zona litoralului sau în zona montană, precum și al prezenței în zonele de petrecere a timpului liber/festivaluri/petreceri private, s-au regăsit printre temele de discuție, aspecte referitoare la:
– riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență, în special al aspectelor legate de consumul de droguri, al implicațiilor legale și al posibilităților de sprijinire a persoanelor care au deja dependență;
– prevenirea agresiunilor sexuale;
– prevenirea faptelor contra patrimoniului (sub cele două forme: infracțiunile săvârșite prin nesocotirea încrederii și infracțiunile săvârșite prin însușirea pe nedrept).

La finalul activităților, participanții au fost invitați să completeze un formular de feedback referitor la activitatea la care au luat parte.

În cadrul activităților din prima zi, au fost purtate discuții cu aproximativ 70 de persoane, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.