O cunoscut interpretă s-a căsătorit! Suferința și dragostea pentru cântec i-a unit

0

O poveste impresionantă de viață, a trăit interpreta de muzică populară și pricesne Flori Caftaliu, acum Tudosescu. Grav bolnavă, aceasta a învins suferința cruntă cu ajutorul cântecului și credinței. A căzut, s-a ridicat și a mers mai departe însuflețită de cariera muzicală. Și-a găsit perechea și liniștea, într-un câmpulugean care, la rândul lui, a tărit experiența dură a luptei cu cancerul. Cei doi și-au unit destinele, sâmbătă 29 iunie, în ziua sfinților Petru și Pavel, la Câmpulung.  Sunt amândoi la o vârstă la care își mai doresc decât să fie sănătoși și să se bucure de clipele minunate petrecute împreună.

”Am trecut printr-o boală cruntă”

”La mine este o poveste. Eu am trecut printr-o boală cruntă. Soțul meu a fost și el foarte bolnav acum 30 de ani și toată lumea credea că o să moară. Am depășit momentele și am reușit să ne căsătorim”, astfel și-a început povestirea interpreta. Pe Flori Caftaliu, acum Tudosescu, în vârstă de 65 de ani, o știm de la emisiunile televizate de muzică populară. Este interpretă de muzică populară de pe vremea când era doar o copilă. A reprezentat județul în multe fetivaluri și a adus mult premii acasă, în Argeș. Cariera ei muzicală s-a derulat în paralel cu cea de tehnolog la Serviciul Logistic din cadrul uzinei Automobile Dacia, acolo unde a lucrat aproape 36 de ani.

”Dacă se întâmpla să cad, acolo rămâneam”

”În 2010 m-am îmbolnăvit grav. Am suferit o intervenție chirurgicală și timp de aproximativ un an m-am chinuit. Nu puteam să merg. Dacă se întâmpla să cad, acolo rămâneam, că nu puteam să mă mai ridic. Asta până într-o zi când o prietenă a venit la mine și mi-a zis: Ia du-te tu la oglindă și vorbește cu tine și vezi ce faci?! Cântecul m-a ridicat că am început să merg la filmări, la spectacole. În 2013 am preluat ansamblul ”Dorulețul” de la Centrul Cultural Mioveni. Am fost timp de 15 ani formator, coregraf și dirijor la ansamblu și la Corala Sfânta Maria. În 2023 am plecat de la ansamblu după ce au apărut alte afecțiuni”, povestește Flori Tudosescu.

S-au întâlnit la catedrala din Mioveni

Ca și cum boala nu ar fi chinuit-o destul, Flori a mai trecut și printr-un divorț. La scurt timp, l-a cunoscut pe Eugen Tudosescu, un câmpulungean, în vârstă de 62 de ani, absolvent al Facultății de Mecanică din Brăila. ”Eugen îmi era prieten, că mă ajuta cu texte muzicale și făceau schimb de rețete naturiste. A avut cancer în 1990. El fiind bolnav a urmat multe tratamente naturiste care au avut efect. Mi le recomanda și mie. Ne cunoșteam doar de pe internet. Într-o zi, Eugen a mers să vadă catedrala din Mioveni. Acolo ne-am văzut prima dată. Apoi, eu aveam filmări și el a vrut să meargă să vadă cum decurge o înregistrare într-un studio de televiziune”, și așa a început povestea lor. Între timp interpreta am învățat  să interpreteze pricesne, melodii care se cântă în biserică după slujbă. A cântat la Biserica Sfântul Nicolae și apoi la biserica Sfânta Marina. Acolo au găsit și nașii.

Poartă mereu costum național

”În momentul când cânt simt că mă trec fiori și când ies de la biserică mă simt mult mai bine. Într-o zi după ce am cântat pricesne la biserica Sfânta Mina am întrebat preotul dacă știe pe cineva care ar putea să ne cunune. S-a oferit să ne fie naș și în acel moment eu am zis: Doamne ești cu mine și mă protejezi și mă aperi de toate relele”, a explicat Flori Tudosescu. Flori și Eugen s-au căsătorit sâmbătă, 29 iunie, în ziua sfinților Petru și Pavel, la Primăria Câmpulung. Apoi a urmat cununia religioasă la Biserica Sfânta Mina. Flori și Eugen au îmbrăcat straie populare în fața altarului. ”Când merg la biserică mă îmbrac în costume tradiționale orginale. Când cânt, mă îmbrac numai în costum popular. Pe vremea când aveam 19 ani, m-am întâlnit cu Maria Ciobanu la un festival. Ea atunci mi-a spus: Niciodată, mamă, să nu cânți fără costum național. Lumea vede că ești altcineva și îți dă putere! De atunci eu port de fiecare dată când cânt, costum popular. De aceea am ales să port costum popular și la cununia religioasă”, a spus Flori Tudosescu. Naș de cununie le-a fost preotul Marius Adrian Ungureanu, paroh la Biserica Sfânta Marina, din Câmpulung. Cununia a fost oficiată de 4 preoți. Petrecerea ce a urmat a avut loc la Hanul Bărăției din Câmpulung, într-un cerc foarte restrâns. Flori a interpretat câteva melodii la nunta ei.  Mamă a doi băieți, și bunică a 4 nepoței, Flori este fericită că după suferință și-a găsit dragostea și liniștea.