Podul Ruse-Giurgiu va fi închis parțial!

0

Podul Giurgiu -Ruse va fi închis parțial circulației, începând cu data de 9 iulie. Măsura ar trebui să dureze 2 luni, exact în perioada estivală când traficul către Bulgaria și Grecia va fi extrem de aglomerat.

Directorul general CNAIR Cristian Pistol a declarat inițial ca podul se va închide complet. Apoi, a revenit și a precizat că va fi închis doar pe o bandă.

„Podul de la Giurgiu – Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, pe jumătatea bulgară de către compania lor de drumuri. Bulgarii consideră necesar ca să înceapă restricțiile, închiderea practic totală a zonei administrate de ei, începând cu 9 iulie. Acest lucru creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și Bulgaria. Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat. Podul va fi închis complet. Partea bulgară a anunțat că va fi închis undeva la două luni de zile, dar vom vedea în mod efectiv cât vor dura aceste lucrări și când se va redeschide”, a spus Pistol în prima declarație.

„Din informațiile pe care le avem, autoritățile bulgare au decis să reabiliteze secțiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informați că pentru reparații, drumarii bulgari vor închide câte o bandă pe sens”, a transmis ulterior directorul CNAIR.

Astfel, circulația va fi oprită pe câte o bandă de circulație pe partea bulgară, cu temporizare semaforizată la 3 minute, pentru prima fază a decopertărilor. Ulterior, partea bulgară va decide dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulației rutiere.

„Sperăm să nu ajungem într-o astfel de situație. Lucrarea durează undeva la prima estimare la doi ani de zile”, a spus Cristian Pistol.

Ca rute alternative, există celălalt pod de la Calafat-Vidin sau legăturile din Călărași, cu bacul.