Suntem fiii dorului și ai doinei

0

În optimile de finală ale Euro 2024 s-au calificat doar echipele naționale ale unor foste imperii, iar Elveția nu face excepție, soarta acestei țări fiind strâns legată de Sfântul Imperiu Roman de Națiune Germană.

Românii sunt fiii dorului și ai doinei.

Atât despre ceea ce s-a întâmplat cu Generația de Suflet.

X

Fiii dorului și ai doinei sunt conduși de un sas, de fapt de un neamț care n-are nicio treabă nici cu doina, nici cu dorul. Neamțul cu pricina este atât de autist încât a crezut sincer, la un moment dat, că în urma cadourilor știute și neștiute pe care le-a făcut Ucrainei din banii românilor, va fi răsplătit cu o funcție de secretar general al NATO. Două lucruri a uitat, pentru că el nu are conștiința propriei nemernicii, anume că puterea suzerană își aruncă slugile după ce și-a realizat scopurile, iar Departamentul de Stat are și profileri care îți fac portretul. Iar portretul este al unui om puțin dotat spiritual și afectiv, iubitor de lux, cinic, vânzător de neam și țară. Cu asemenea indivizi nu se încurcă nimeni.

Văzând acest rebut istoric precum că nu are nicio nădejde în afară, și-a întors fața către România, unde există un partid alcătuit din valeți și controlat la sânge de SPP, poruncindu-i lui Nicu Nassiryanul să mute alegerile electorale pentru noiembrie, deși acesta semnase cu mânuța sa grăsulie pentru septembrie. Motivul este că acest reziduu uman care ne călărește de un deceniu nu a dorit să vadă românii că există altcineva pe planetă cu titulatura de președinte al țării, în afară de Scorțoșimea Sa, vorba lui Pirgu din Mateiu Caragiale.

Acum, veți vedea demența demențelor în toiul iernii, dacă vom mai avea iarnă. Talpa Iadului va scorni un scenariu care să îi răspundă dorințelor lui Zelensky de a pune țara noastră în poziție de război cu Federația Rusă, iar pe cale de consecință, alegerile prezidențiale să se amâne. Nu e nevoie de un război în sensul clar al termenului, ci de vreo două schimburi de rachete la graniță. Să zicem că nu ține figura, că analiza suzerană va invalida acest scenariu. În acest caz, Întunecimea Sa va candida la parlamentare și se va încarna în senator, devenind președinte al Senatului. După care, țineți-vă bine, îi va sugera Soldatului în Slujba Țării să pretindă că are hemoroizi și să se ușchească din funcție. Scaraoțki se va întoarce și va vedea el cum siluiește Constituția, care nu prevede o limită a interimatului, să fie acceptat drept președinte de facto, timp în care va băga și mai adânc bățul prin gard, în speranța că va isca măcar o mică problemă cu Putin, una care să poată fi definită drept război. Fiindcă nimic nu îl va împiedica pe acest Fiu al Întunericului să definească războiul cum vrea el.

Nu vă mirați, am văzut multe în ultimul deceniu, eu unul îl văd în stare pe Nichipercea de absolut orice pentru a fi demnitar de rang înalt și a călători cu avionul privat. Ce vom face noi? Vom fi, ca întotdeauna, fiii dorului și ai doinei, mândri că Dorul și Doina se află în patrimoniul UNESCO.

Treaba cu acest patrimoniu mă dă pe spate, este una dintre acele invenții sublime prin care să fie stârnit orgoliul celor din Est ca să nu își aducă aminte de nimic din istorie, nici să observe nimic din cele ce se petrec. Iată, de pildă, dacă l-ar face cineva pe portarul Niță patrimoniu UNESCO viu și cu mânuși, am fi cu toții fericiți.

Fiindcă suntem fiii dorului și ai doinei, nu-i așa ?

X

În altă ordine de idei, vă semnalez că am găsit pe activenews.ro un articol semnat de Victor Roncea despre ”amazoaiele” (sic) Alina Gorghiu, Elena Lasconi și Raluca Turcan din care nu m-a lăsat conștiința să nu devin cleptoman și să fur fragmentul dedicat ”ministrei”, nu înainte de a face precizarea că eu am o viziune mai poetică despre doamna în cauză decât autorul care scrie:

”Despre Alina Gorghiu din Tecuci aflăm de la maestrul Ion Cristoiu că e singura politiciană, posibil și în sensul lui Păstorel Teodoreanu, care a reușit performanța să-și dorească să umple cu soțul ei locul lăsat liber de amant, printr-o excursie la închisoare…

„Bogdan Olteanu a fost arestat pentru ca Alina Gorghiu să îi facă soțului, Lucian Isar, cadou postul de viceguvernator al BNR”, spunea Ion Cristoiu:

„Ce-mi place mie la șobolănimea politică e izmeneala de a se da pisică și nu șobolan.
„Dar nu discutăm de nume acum, ci când va fi cazul!”. E vorba, desigur, de numele propus de PNL pentru postul de viceguvernator.
Vasile Blaga declară că nu ni-l spune acum. De parcă ar fi nevoie să ni-l spună el. Păi ce, noi nu ne dăm seama și singuri care va fi alesul PNL?!
Cine altcineva ar putea fi alesul PNL decât Lucian Isar, alesul inimii celei care e copreședinte al PNL, Alina Gorghiu?”, scria Ion Cristoiu pe blogul său.

Ce-i drept, fidelă în felul ei, ulterior a vrut să-și scape amantul printr-o lege cu dedicație:

„Senatul a adoptat, pe 2 aprilie 2020, două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deținuți vor putea să își execute pedeapsa la domiciliu, însă aceștia vor fi supravegheați prin intermediul unei brățări electronice. Una din condițiile executării pedepsei la domiciliu prevede că deținutul trebuie să aibă o pedeapsă de cel mult șapte ani. Adică exact pedeapsa primită de fostul iubit, Bogdan Olteanu, pentru șpaga luată de la Vîntu la numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Bogdan Olteanu a vrut să divorțeze în urmă cu zece ani pentru amanta sa de atunci, Alina Gorghiu”, a sintetizat Curentul, care arată cum tecuceanca Gorghiu a sărit din pat în pat, pardon!, din „parteneriat generat de colegialitatea de partid” în „parteneriat generat de colegialitatea de partid”, de la Teodor Atanasiu la Mihai Voicu, de la Mihai Voicu la Bogdan Olteanu, pe care l-ar fi și divorțat, apoi de la Bogdan Olteanu la Lucian Isar, aspirând însă asiduu și la Crin Antonescu, după cum relatează sursa citată.

Cu un Crin lăsat la vatră, Alinuța-Bulinuța lui Coldea a țintit și mai sus, scrie Național:

„Iar ”surprinzătoarea” inițiativă pe persoană fizică a unui Klaus Werner Iohannis – de a o numi la Justiție – care, totuși, uite că demonstrează și el că are ”slăbiciunile omenești” inerente unui bărbat ajuns la 64 de ani, a stârnit tot felul de zâmbete răutăcioase…

Mai ales printre cei care o cunosc pe ”Alinuța” de mică… Nefiind cazul, desigur, și a nenumăraților bărbați de stat care au pierdut totul în urma relațiilor mai mult sau mai puțin asumate cu ”Blonda lui Coldea”. Pentru că, deși noua realitate nu doar politică, dar și a sistemului pare a fi cu totul alta, mai sunt și structuri contrainformative care nu pot uita ”planul nebun” al unui Florian Coldea ajuns la apogeul statului ticăloșit de a își asigura spatele ”din absolut toate părțile”, dezvoltă Cătălin Tache.

„Ce voce a ajuns Alina Gorghiu!? Cu părul ei îndreptat cu placa sau răsucit în colăcei, marea amoreză a junilor din PNL din perioada Bogdan Olteanu și Mișu Voicu a devenit imaginea reprezentativă și autorizată a PNL, intermediara și cureaua de transmisie de la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis.

Prin ea vin multe dintre sarcinile, indicațiile, reproșurile și ordinele care paralizează liberalii. Ea e omul personajului de teracotă din Dealul Cotrocenilor. Ultima răbufnire morală a cucoanei este de-a dreptul spectaculoasă. Tocmai se întîlnește cu părerea Bîrnei din Deal”, remarca strălucit Cornel Nistorescu.

„Despre impostură și Alina Gorghiu – Ce se ascunde în spatele unui CV în care a pretins că a făcut simultan un doctorat, deputăție, consiliere la stat și muncă la privat!” etc. etc. etc.

x

Nasol articol, mișto portret, dar vă întreb: la urma urmei, nu e și ”ministra” o fiică a dorului și a doinei?

Cum să nu?

Gheorghe Smeoreanu

(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)