Moarte cumplită pentru un bărbat din Mălureni!

0

Joi dimineață, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna Mălureni, a fost victima unui atac neașteptat. Un câine care a scăpat din țarcul lui l-a mușcat de picior, secționându-i o arteră. Octogenarul a sângerat masiv și a decedat. La sosirea echipajelui medical era deja mort.

 

Nicolae N., 80 de ani, din comuna Mălureni, locuia în apropiere de biserica din sat. O verișoară, în vârstă de 76 de ani, care locuia la mică distanță de el, l-a rugat să o ajute să sacrifice niște pui.  A acceptat. În timp ce se aflau în gospodăriea verișoarei, femeia îi aducea puii din coteț, iar bărbatul îi sacrifica. Astfel, luați cu treabă, nu au observant că a scăpat câinele din țarcul lui. Animalul a rupt plasa de sârmă și s-a repezit direct la Nicolae N. L-a mușcat de partea din spate a unui pcior secționându-i o arteră. Octogenarul a sângerat masiv și a murit în scurt timp.

Câinele nu este unul de rasă, fiind un metis de talie medie. Era vaccinat, microcipat și înregistrat.

 

”În ziua de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Mălureni, o persoană a fost mușcată de un câine de talie mare.

La fața locului a fost direcționat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, precum și un echipaj medical.

Din păcate, bărbatul de 80 de ani, care a suferit leziuni la un membru inferior, a decedat.

Polițiștii au identificat și proprietara exemplarului canin în cauză, din primele verificări rezultând că anterior, bărbatul ar fi venit la locuința femeii la solicitarea acesteia, unde ar fi sacrificat mai mulți pui, iar pe acest fond câinele ar fi scăpat.

Totodată, la fața locului s-au deplasat și polițiștii Biroului Protecția Animalelor, pentru sprijin specializat, din primele verificări rezultând că exemplarul canin în cauză este înregistrat, nefăcând parte din rasele de câini periculoși, menționate la art. 1 din OUG 55/2002.

În cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, respectiv de ucidere din culpă, conform art. 12, alin. 2 din O.U.G. 55/2002 și art. 192 din Codul Penal.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.

Urmează să fie dispusă efectuarea unei autopsii medico-legale, pentru stabilirea cauzelor decesului.

De asemenea, în baza art.24, ind.1 din Legea 205/2004R privind protecția animalelor, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalului în adăpost”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre tragedie.