Pendiuc nu scapă de închisoare!

0

Tribunalul Argeș a admis joi, 4 iulie, contestația depusă de procurorii DNA Pitești la decizia de eliberare condiționată a fostului primar Tudor Pendiuc, dată de Judecătoria Pitești, pe data de 13 iunie. Astfel, fostul edil va rămâne în închisoare. Reamintim că acesta a executat mai mult de jumătate din sentința de 4 ani și, având în vedere că în curând va împlini 70 de ani, ar fi putut fi eliberat condiționat după ce a executat o treime din pedeapsă. 

Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Mioveni a dat aviz favorabil privind liberarea lui Tudor Pendiuc. De asemenea, Judecătoria Pitești a admis cererea de eliberare condiționată pe data de 13 iunie. Procurorii DNA, care nu sunt de acord cu eliberarea fostului primar,  au contestat decizia Judecătoriei Pitești.

Contestația a avut termen de judecată la Tribunalul Argeș miercuri, 3 iulie. Ieri, judecătorii Tribunalului Argeș au amânat pronunțarea pentru astăzi, 4 iulie.

Iată decizia judecătorilor dată în urmă cu câteva minute:

În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.proc.pen., admite contestaţia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ICCJ – DNA – ST PITEȘTI împotriva Sentinţei penale nr. 1082/13 Iunie 2024 pronunţate de Judecătoria Piteşti în dosarul nr.9055/280/2024, intimat fiind condamnatul PENDIUC TUDOR. Desfiinţează sentinţa contestată, iar pe fond respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului PENDIUC TUDOR. În temeiul art. 587 alin. 2 C.proc.pen., fixează termen de rediscutare la data de 02.12.2024. Definitivă. Pronunţată la data de 04.07.2024 la Tribunalul Argeş – Secţia penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia condamnatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.