Spania, Franța, Anglia și Olanda, în semifinalele EURO 2024!

0

Vineri și sâmbătă s-au disputat sferturile de finală ale Campionatul European de fotbal, turneu găzduit de Germania. În urma rezultatelor din această fază a competiției, Spania, Franța, Anglia și Olanda au ajuns în careul de ași al competiției.    Foto: AFP

#Germania, eliminată!

Spania a trecut vineri seară, scor 2-1, de Germania, țara gazdă a competiției. Dani Olmo a deschis scorul în repriza secundă, pentru ca Florian Wirtz să trimită partida în prelungiri cu un gol marcat în ultimele minute. Lovitura de grație a fost dată tot de un jucător venit de pe bancă, Mikel Merino reușind să o trimită în extra time pe Spania în semifinale, acolo unde ibericii așteaptă un duel cu Franța.

#Dramatism la penalty-uri!

Franța a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Portugalia și a ajunge în semifinale. După 120 de minute fără gol la Hamburg, duelul s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde lusitanul Joao Felix a fost singurul care nu a putut puncta din 11 metri. A fost ultimul meci în tricoul lusitanilor pentru portughezul Pepe(41 ani).

#Inspirația lui Pickford

Anglia a ajuns cu mari emoții în careul de ași al competiției, după ce a reușit să elimine la loviturile de la 11 m reprezentativa Elveției, scor 2-1. Trupa lui Southgate a avut însă ceva emoții și în această partidă în care au fost condusă din minutul 75 după golul lui Embolo, pentru ca Saka să aducă egalarea cinci minute mai târziu și să trimită duelul în prelungiri. Anglia a ajuns în semifinale după loviturile de departajare, acolo unde Pickford a reușit să îl blocheze pe Akanji. La finalul partidei, portarul Angliei a dezvăluit că avea scris pe bidonul cu apă de lângă poartă cum vor bate elvețienii loviturile de la 11 m!

#”Portocala Mecanică”, greu de ucis

Olanda este ultima echipă care s-a calificat în semifinalele EURO 2024. Batavii au obținut biletele pentru careul de ași, după ce a învins Turcia, scor 2-1. ”Portocala Mecanică” a lui Ronald Koeman a avut nevoie de numai șase minute în partea secundă pentru a întoarce rezultatul cu Turcia, olandezii fiind conduși la pauză după golul lui Akaydin. Un autogol al lui Muldur s-a dovedit a fi însă decisiv. A fost singura partidă din sferturi care nu a avut nevoie de extra time.

Programul semifinalelor EURO 2024:

Marți, 9 iulie

Spania – Franța (Munchen), ora 22:00

Miercuri, 10 iulie

Olanda – Anglia (Dortmund) , ora 22:00

Finala

Duminică, 14 iulie, Berlin, ora 22:00