A murit un fost deputat de Argeș

0

Fostul deputat țărănist și fost președinte al PNTCD Argeș, Barbu Pițigoi, s-a stins din viață, la 94 de ani. Acesta a fost deputat de Argeș două mandate, din 1992 până în 1996 și din 1996 până în 2000. Va fi înmormântat marți 9 iulie,  la capela cimitirului Sfânta Vineri, București. 

 

Barbu Pițigoi, fost deputat țărănist și secretar general adjunct al PNȚCD în mandatul lui Corneliu Coposu, membru al partidului lui Maniu încă din 1945, s-a stins din viață, la 94 de ani.

Acesta  a făcut parte din PNȚCD în perioada în care din partid făceau parte țărăniști renumiți precum Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ioan Bărbuș, Valentin Gabrielescu, Ion Rațiu. Barbu Pițigoi a fost deputat PNȚCD două mandate, între anii 1992 și 1996 și din 1996 până în 2000.

 

Barbu Pițigoi s-a născut la data de 17 noiembrie 1931, în satul Broșteni, Argeș.

În 1951, pe când părinții săi erau pușcărie, Barbu Pițigoi a mințit în dosarul său de cadre și a intrat ca student la Facultatea de Mecanică a Institului Politehnic Timișoara, dar în anul IV a fost descoperit, arestat de Securitate și dat afară din facultate. În urma cercetărilor, nu i-a fost găsit nicio vină, reușind reînmatricularea. În 1973 a primit titlul de doctor în științe tehnice – mecanica fluidelor la Politehnica București, scrie inpolitics.ro. A fost inginer și cadru universitar, preşedinte al Asociaţiei Inginerilor din PNŢCD, fiind autorul a 50 de studii de specialitate, publicate în țară și-n străinătate, a 5 brevete de invenții, fiind distins cu premii la expoziții internaționale de inventică. În ultimii ani ai vieții, Barbu Pițigoi a scris mai multe volume, de la proză la memorialistică politică.

Slujba de înmormântare va avea loc marți 9 iulie 2024, la capela cimitirului Sfânta Vineri, București.

 

Foto: inpolitics.ro