La Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost modernizat Laboratorul de Angiografie

0

Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervenţională al Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Pitești a fost modernizat cu un sistem hemodinamic de ultimă generaţie, în valoare totală de 98.175 de lei cu TVA, fonduri alocate de către Consiliul Judeţean Argeș, în totalitate.

 

”Modulul hemodinamic este dedicat monitorizării funcțiilor vitale ale pacientului și măsurătorii invazive a parametrilor hemodinamici (curbe de presiune) și este, astfel, o componentă esențială în desfășurarea procedurilor invazive. Noul sistem aduce plus valoare în actul medical și siguranță optimă, pacienților care se adresează Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești, în desfășurarea procedurilor de angiografie coronariană.

Totodată, vă informăm că am început demersurile pentru achiziționarea unui nou sistem angiograf, estimat la aproximativ 1 000 000 de euro”, au transmis reprezentanții SJU Pitești.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, susţinut de către Consiliul Județean Argeş, a efectuat demersurile necesare către Ministerul Sănătății, pentru finanțarea acestui sistem.

A fost identificat spațiul de amplasare al noului sistem angiograf, în imediata vecinătate a actualului Laborator de Angiografie și Cardiologie Intervenţională, urmând să se treacă la următoarea etapă, și anume, amenajarea spațiului și obținerea avizelor necesare funcționării în noua locație, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Pitești.