Echipa națională TehnoZ va merge în Grecia!

0

Echipa națională TehnoZ, formată, în principal, din elevi de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Grecia. Tinerii piteșteni au realizat un roboțel care, spun ei, ar putea fi folosit în construcții.  

”Tehnologia viitorului în construcții va veni din Argeș! Elevii echipei de Robotică TechnoZ vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial din Grecia. TechnoZ devine, astfel, echipa națională a României. Și sunt foarte mândru de ei! Cei 15 elevi din echipa principală și 30 de elevi din echipa extinsă,toți cu vârste de la 15 ani la 18 ani, au realizat un roboțel care colectează pixeli de pe suprafață plană și îi depozitează pe suprafață înclinată. La etapa națională au participat în alianță cu alte două echipe. Au muncit mult și au obținut un rezultat pe măsura ambiției lor. Elevii spun că tehnologia elaborată de ei va putea fi folosită în construcții. Poate fi sistemul viitorului pentru a placa, de exemplu, clădiri înclinate până la 70 de grade. În toamnă, vor merge în Grecia! Le urez mult succes și rezultate pe măsura muncii lor!”, a declarat prfectul Dragoș Predescu, după întâlnirea pe care a avut-o cu tineri extrem de inteligenți.

 

În primăvara anului 2023 echipa „TehnoZ”, din cadrul Colegiului Național „Zinca Golescu”, a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, din Statele Unite ale Americii. Echipa piteșteană a obținut locul trei pentru design în divizia Ochoa, concurând cu echipe din toată lumea!