Femeie condamnată după ce a bătut un pădurar!

0

O femeie din Poienarii de Muscel a fost condamnată la 9 luni închisoare, cu suspendare, după ce a lovit un pădurar. A fost judecată pentru ultraj. Inculpata l-a atacat pe angajatul ocolului silvic cu un lemn din cauză că se certa cu soțul ei. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că soțul femei l-a înjurat și l-a amenințat pe pădurar, iar ea a pus în aplicare amenințările partenerului. Totul în urma unui incident banal! 

 

În iulie 2019, câmpulungeanca se afla în Poienarii de Muscel, satul Jugur, într-o zonă de exploatație forestieră situată în apropiere de locuințe. Acolo, mai mulți muncitori, angajați ai unei firme de exploatare a lemnului au tăiat un copac care bloca drumul. În zonă era și un pădurar. Muncitorii lucrau ca să elibereze calea de acces când inculpata și soțul ei, aflați în zonă cu mașina, au vrut să treacă.

Nu putea trece cu mașina

Deși inițial au așteptat puțin, primul care s-a enervat a fost soțul femeii.  ”…a început să-l înjure pe pădurar și să îi spună că îl aranjează el pentru că blochează drumul cu lemne. Între suspectul (…) și pădurarul (…) a izbucnit astfel o discuție contradictorie în timpul căreia persoana vătămată a venit la geamul autoturismului suspectului. În acele momente inculpata a coborât și ea din mașină, a luat o creangă de jos din rampa exploatării și l-a lovit pe pădurar cu ea peste piciorul stâng. Urmare loviturilor primite pădurarul a suferit leziuni vindecabile în 2-3 zile de îngrijiri medicale. La audiere suspecta a recunoscut că l-a lovit pe pădurar motivând că a făcut acest lucru deoarece l-a înjurat pe soțul său și venea spre autoturismul în care se afla acesta, însă martorii audiați au precizat că soțul suspectei a fost cel ce a adresat injurii pădurarului, întrucât era iritat că acesta nu a eliberat repede calea de acces pe care erau niște arbori. În momentul în care a fost lovit, pădurarul era în exercitarea atribuțiilor de serviciu și era îmbrăcat în uniforma de serviciu”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Obligată să plătească daune morale

În aprilie 2024, Judecătoria Câmpulung, a condamnat-o pe femeie la 9 luni închisoare cu suspendare și a fixat un termen de supraveghere de 2 ani. În plus, femeia este obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată, în cadrul Primăriei Poienarii de Muscel.Pe lângă pedeapsa primită, judecătorii au admis cererea pădurarului și o obligă pe inculpată să-i plătească daune morale în valoare 10.000 de lei.

Acesta este motivul pentru care femeia condamnată a declarat apel la sentința instanței de fond.  ”…apelanta susţine că nu s-au administrat probe din care să reiasă că părţii civile i-a fost cauzat un prejudiciu de natură morală prin fapta inculpatei, instanţa subliniază că suferinţele fizice şi psihice sunt inerente în cazul săvârşirii unor infracţiuni prin care este vătămată integritatea fizică şi sănătatea persoanei şi nu trebuie dovedite prin probe materiale , iar cuantumul acestora este lăsat la aprecierea completului de judecată, în funcţie de particularităţile fiecărei cauze penale În cauza de faţă este evident că partea civilă a suferit un prejudiciu de natură morală, având în vedere suferinţa fizică cauzată prin lovitura aplicată de inculpată, dar şi cea psihică, atingerea adusă demnităţii acestuia, fapta fiind săvârşită în prezenţa mai multor persoane şi în timpul exercitării de către partea civilă a atribuţiilor de serviciu. Aşa fiind, având în vedere efectul compensatoriu al daunelor morale şi imposibilitatea evaluării în bani a suferinţelor unei persoane, frustrarea, disconfortul emoțional, starea de tulburare psihică resimțite de partea civilă, Curtea apreciază că suma de 10.000 lei stabilită de prima instanţă constituie o reparaţie echitabilă şi proporţională cu intensitatea suferinţei, fără a reprezenta o îmbogăţire fără justă cauză pentru partea civilă, astfel că nu se impune reducerea şi nici înlăturarea acestei obligaţii, susţinerile apelantei în acest sens fiind neîntemeiate”, au stabilit judecătorii Curții de Apel Pitești.

Magistrații au respins apelul declarat de inculpată de ceea ce înseamnă că femeia rămâne și cu condamnarea și cu obligația de a achita daunele. Sentința este definitivă.