Naționala de baschet a României, în sferturile Campionatul European U20!

0

Naționala de baschet masculin a României merge ceas la Campionatul European U20 Masculin, Divizia B. Vulturii au obținut calificarea matematică în sferturile de finală în competiția de la Pitești, după ce au învins-o pe Albania, scor 81-44, în ultimul meci al grupei D.

În urma succesului de duminică seară, tricolorii au ajuns la un bilanț de 3-0. Primele două sferturi au fost destul de echilibrate, iar la pauza mare România conducea cu 30-35. După revenirea de la vestiare, reprezentativa țării noastre a preluat inițiativa și a început să se distanțeze decisiv, grație unui run de 15 puncte. Diferența s-a mărit și în ultimul act, ecartul final fiind de 37 de puncte. Principalul marcator al României a fost Dragoș Lungu, autor a 19 puncte și 10 recuperări, bifate în doar 20 de minute! Acesta a fost urmat de Denis Bădălău, cu 13 puncte. În double-digits a intrat și David Lăpuște, cu 11 puncte.

Pentru România urmează două zile de pauză la turneul final. Următorul meci al tricolorilor este programat miercuri, 17 iulie, de la ora 18:00, împotriva Bulgariei.