PSD Argeș: „Prefectul Dragoș Predescu pune în pericol viețile argeșenilor și dezvoltarea județului!”

0

PSD Argeș a reacționat după ce prefectul Dragoș Predescu a atacat Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr.199/27.06.2024 privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2024. Social democrații susțin prin această decizie reprezentantul guvernului în teritoriu pune în pericol viețile argeșenilor și dezvoltarea localităților din județ.

„Una dintre principalele misiuni ale unui prefect este aceea de a asigura buna funcționare a instituțiilor publice. Iar ca șef al Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul trebuie să fie permanent conștient că NIMIC nu e mai presus decât VIAȚA oamenilor.

Ce face însă prefectul Dragoș Predescu? Dând dovadă de o inconștiență înspăimântătoare, dar și de o supunere oarbă la ordinele unui partid care nu știe și nu vrea să accepte că votul cetățenilor este cel care definește democrația, prefectul Dragoș Predescu pune în pericol viețile argeșenilor și dezvoltarea localităților din județ. Orbit probabil de autosuficiență și ferm convins că face o mărgică de aur, prefectul a făcut un gest cu consecințe dramatice pentru #Argeș. A atacat în integralitatea sa Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr.199/27.06.2024 privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2024, blocând, astfel, proiectele de dezvoltare pentru trei sferturi dintre localitățile județului Argeș și, cel mai grav, punând în pericol viața argeșenilor.

Răzbunarea față de argeșeni și reaua sa voință se dovedesc și prin faptul că acesta ar fi putut contesta doar anumite anexe din Hotărârea CJ și, astfel, nu ar fi blocat și #investițiile care aveau drept scop doar salvarea de vieți omenești. Decizia halucinantă a Instituției Prefectului blochează o serie de proiecte importante și investiții vitale pentru argeșeni, respectiv:
• achiziționarea Sistemului hemodinamic pentru angiograf la Spitalul Județean, ceea ce îi pune pe medici în imposibilitatea de a salva vieți
• reparații la instalația electrică a Spitalului Județean
• modernizarea sistemului informatic pentru creșterea calității serviciilor la Spitalul de Pediatrie
• accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea compartimentelor Spitalului Județean
• cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene de la Spitalul de Recuperare Respiratorie și Pneumologie „Sf. Andrei” Valea Iașului, ceea ce înseamnă și rambursarea integrală a sumelor deja obținute
• alimentarea de rezervă cu energie pentru funcționarea aparaturii medicale de la Spitalul Valea Iașului
• achiziționarea de aparatură medicală în Spitalul de Recuperare Brădet și Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești

Din frustrare politică, din nepricepere, din trufie și din repezeala specifică unei vârste de om necopt, Dragoș Predescu lasă și copiii cu dizabilități fără centru de zi, dar pune în pericol și derularea unor proiecte cu fonduri europene.

Deși legea nu prevede niciun criteriu privind repartizarea sumelor către administrațiile locale, conducerea Consiliului Județean a transmis o adresă tuturor primăriilor prin care li s-a solicitat situații privind nevoile de #finanțare pentru proiecte în fiecare localitate. Conducerea CJ și aparatul de specialitate au discutat cu primarii, iar apoi sumele au fost alocate în funcție de gradul de încasare, de cofinanțările proiectelor cu fonduri europene, de excedentul bugetar, de dovada deconturilor din alocările precedente, de necesitățile urgente ale comunităților. Astfel au fost repartizate sumele pentru localități neținându-se cont de culoarea politică. Hotărârea a fost în transparență decizională la sediul și pe site-ul Consiliului Județean.

Primul termen de judecată în acest caz a fost stabilit de abia pe 14 ianuarie 2025!

Consiliul Județean Argeș face toate eforturile ca acest act de inconștiență al prefectului să se răsfrângă cât mai puțin asupra vieții argeșenilor și a administrațiilor locale. Conducerea CJ a transmis deja toate documentele necesare către Prim-Ministrul României, către ministerele de resort și toate instituțiile abilitate” se precizează în comunicatul de presă al PSD Argeș.