Băut și drogat, a făcut accident cu mopedul!

0

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Recea, care se plimba cu mopedul pe un drum din comună, a pierdut control vehiculului și a lovit un autoturism parcat. În timpul cercetărilor, polițiștii au stabilit că acesta consumase alcool și nu numai…Drugtestul indica și prezența unor substanțe psihoactive. 

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați, prin dispeceratul 112, cu privire la faptul că, în localitatea Recea a avut loc un eveniment rutier, în care un moped a lovit un autoturism parcat. Din fericire nimeni nu era rănit, fiind vorba numai de pagube materiale. În timpul cercetărilor oamenii legii au ajuns la concluzia că Cristian Ș, de 19 ani, din comuna Recea, a comis mai multe infracțiuni.

Nu avea permis de conducere

”La fața locului s-au deplasat polițiștiiFormațiunii Rutiere Topoloveni, care  au depistat pe conducătorul mopedului, un tânăr de 19 ani, din Recea.  În urma testării cu aparatele din dotare, acesta a ieșit pozitiv. Valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive” au transmis reprezentanții IPJ Argș. Tânărul avea pe etilotest o valoare de 0,48, de acea a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și pentru stabilirea alcoolemiei.

Dosar penal

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cristian Ș. va fi cercetat penal pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducere sub influența unor substanțe psihoactive, dacă analizele vor stabili că era drogat.