Vindea stupefiante cu 150 lei gramul!

0

Un traficant de droguri a fost condamnat de Tribunalul Argeș la închisoare cu executare după ce judecătorii au constatat că a comis faptele, în recidivă, la scurt timp după ce îi fusese înlocuită măsura arestului la domiciliu, într-un alt dosar. Tânărul vindea ”iarbă” cu 600 de lei gramul și ”moarte albă” cu 150 de lei gramul. A devenit dealer de pe vremea când era minor, tocmai de aceea, în 2023 a mai primit o condamnare tot pentru trafic de droguri. 

 

George Alexandru D. a fost arestat prima dată pentru trafic de droguri de mare risc în martie 2023 pe vremea când era minor. A fost plasat în arest la domiciliu, menținut de judecători până în toamna anului 2023. A fost condamnat la măsura supravegherii pentru 6 luni. Imediat cum a scăpat de măsură, tânărul, care între timp devenise minor, și-a reluat vechiul obicei, după cum reiese din rechizitoriul de trimitere în judecată.

Cumpărări monitorizate de investigatori sub acoperire

Polițiști Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești au aflat, prin intermediul unui consumator, că George Alexandru D. vinde, din nou, droguri. Doi investigatori sub acoperire au intrat pe fir și cu ajutorul unui colaborator din rândul consumatorilor au reușit să îl fileze și să-l intercepteze pe traficant.  Oamenii legii au organizat două cumpărări de droguri, pe care le-au urmărit de la distanță, gata să intervină în orice moment. Astfel, l-au instruit pe consumator să ia legătura cu traficantul prin aplicația Telegram și să pună la punct tranzacția. I-au dat acestuia bani marcați ca să cumpere cannabis și 3MMC, un drog sintetic înlocuitor al amfetaminei. Pentru a exista probe suficiente împotriva dealerului de drogrui, au avut loc două cumpărări autorizate. În timpul acestora traficantul a vândut apoximativ 1,5 grame de 3 MMC și 1,40 grame de cannabis. De asemenea, în timpul perchezițiilor ce au urmat, la apartamentul în care tânărul locuia cu chirie, din cartierul Prundu, au fost descoperite alte droguri, din aceeași categorie.

50Cent folosea aplicația Telegram pentru clienți

În mai 2024, tânărul a fost trims în judecată în cel de-al doilea dosar de trafic de doguri. ”Audiat în cauză, numitul (…) a arătat că, într-adevăr, în ambele dăți, drogurile vândute colaboratorului le-a cumpărat de la numitul  (…) declarând următoarele – recunosc săvârşirea faptelor aşa cum mi-au fost prezentate şi arăt că în ambele dăţi drogurile pe care le-am dat mai departe colaboratorului le-am luat de la „50Cent”, porecla băiatului pe care îl cunosc. Pe (…) îl cunosc din vara anului trecut. L-am cunoscut pe Telegram, pe grupul „iarbă dulce”. Cunosc faptul că atunci când l-am cunoscut, acesta abia ieşise de pe arest pe domiciliu. Acesta îmi vindea gramul de iarbă cu 60 lei şi gramul de MMC cu 150 lei. Eu mă ocupam de intermedieri de acest gen pentru că doream să îmi păstrez câte puţin din marfa pe care o dădeam mai departe. De câteva ori am cumpărat şi eu pentru mine pentru consumul personal. Eu nu cunoşteam numele lui, îl ştiu doar după poreclă. Cunosc de asemenea faptul că pe Telegram, are 2 conturi: 50cent şi cpne”, reiese din rechizitorul întocmit de procurorii DIICOT Pitești.

Pedeapsă cu executare

La proces, inculpatul a recunoscut faptele exact așa cum au fost consemnate în rechizitoriu. În cursul săptămânii trecute Tribunalul Argeș a dat sentința. George Alxandru D. a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată, în stare de pluralitate intermediară.  Pedeapsa urmează să fie executată în penitenciar. Decizia nu este defintivă putând fi atacată cu apel. În prezent, inculpatul se află în arest preventiv, măsură menținută de judecători.