Traseul european începe la Pitești Arena!

0

Acum câteva zile, la Munchen, a avut loc tragerea la sorți a noului sezon de FIBA Europe Cup. Liga Națională de Baschet Masculin va avea cel puțin două formații la start, cu posibilitatea ca încă una să evolueze în funcție de rezultatele din preliminariile Champions League.

După 12 ani, FC Argeș Basketball revine în cupele europene și a primit un loc direct în grupele Europe Cup, după clasarea pe locul al patrulea în LNBM. Alb-violeții au fost repartizați în grupa E a competiției, alături de Parnu Sadam(Estonia), Stargard Spojnia(Polonia) și posibil CSM Oradea(România). Vicecampioana României i se va alătura lui FC Argeș în această grupă în cazul în care va rata calificarea în grupele Basketball Champions League. Reamintim că Leii Roșii vor da piept cu Caledonia Gladiators în primul tur preliminar, după care ar putea întâlni PAOK Salonic.

FC Argeș Basketball a anunțat programul grupelor. Trupa pregătită de sârbul Nebojsa Vidic va începe aventura europeană în luna octombrie, la Pitești, împotriva estonienilor de la Pärnu Sadam. Ultimul meci din această grupă îl vor disputa la jumătatea lunii noiembrie, la Pitești, contra celor de la CSM Oradea.

Programul FC Argeș Basketball în FIBA Europe Cup:

Etapa 𝟏:  FC Argeș Basketball – Pärnu Sadam  (9 octombrie, Pitești Arena)

Etapa 𝟐: Spójnia Stargard – FC Argeș Basketball (16 octombrie, Stargard)

Etapa 𝟑: CSM Oradea*  – FC Argeș Basketball (23 octombrie, Oradea)

Etapa 𝟒: Pärnu Sadam – FC Argeș Basketball (30 octombrie, Pärnu)

Etapa 𝟓: FC Argeș Basketball – Spójnia Stargard (6 noiembrie, Pitești Arena)

Etapa 𝟔: FC Argeș Basketball – CSM Oradea* (13 noiembrie, Pitești Arena)