FC Argeș Volei va fi antrenată de un cubanez!

0

Echipa de volei feminin a Piteștiului va fi pregătită în noul sezon competițional de un antrenor străin. FC Argeș Volei a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu tehnicianul cubanez Joel Olazabal Herrera. Noul antrenor al grupării argeșene este la prima experiență în România și la a doua în Europa.

”𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐢 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐢𝐭𝐞𝐬̗𝐭𝐢, 𝐉𝐨𝐞𝐥 𝐎𝐥𝐚𝐳𝐚́𝐛𝐚𝐥 𝐇𝐞𝐫𝐫𝐞𝐫𝐚!

După sezoanele petrecute alături de Bogdan Paul, căruia îi mulțumim și îi urăm succes în noile sale proiecte, echipa noastră a bătut palma cu un nou antrenor. Născut la Havana, pe 16 decembrie 1975, Joel a cunoscut tainele voleiului la vârste fragede. El a practicat acest sport, fiind jucător de bază al echipei naționale de seniori a Cubei, între 1994 și 2001. Din 2003, Olazábal este antrenor al echipelor naționale, fie că vorbim de senioare și junioare, luând parte la numeroase evenimente continentale ca membru al staff-ului tehnic.

Cubanezul va bifa a treia experiență la nivel de club, după cele de la Ciudat de Havana (2019/21) și TFSE Budapesta (2022/24)” se precizează în comunicatul grupării argeșene.

 

Joel Olazabal Herrera: ”Obiectivul este să rămânem în prima divizie” 

Joel Olazabal Herrera, noul antrenor al echipei FC Argeș Volei, are ambiții mari la Pitești. Tehnicianul nu exclude nici o  intrare în play-off, deși obiectivul fixat de conducerea clubului este menținerea în primul eșalon al voleiului feminin românesc.

Herrera își dorește ca până la începerea perioadei de pregătire să își contureze lotul: “Vreau să mulțumesc conducerii clubului pentru această șansă. Am acceptat propunerea și sper să reușim lucruri mărețe împreună. Obiectivul clar este acela de a rămâne în prima divizie. Desigur, avem în plan și rezultate mult mai bune, iar personal mă gândesc că ne putem apropia de zona play-off-ului. În România sunt echipe extrem de puternice, experimentate, cu jucătoare de nivel înalt, iar noi va trebui să lucrăm mult, eficient și să fim inteligenți. Lotul este schimbat în proporție de 50% și e foarte important să începem pregătirea având la dispoziție întreg lotul. Promit să dau tot ce am mai bun pentru a obține ceea ce ne dorim. Vreau ca jucătoarele mele să demonstreze că prin muncă se poate face performanță”, a fost mesajul transmis de antrenorul cubanez, pe pagina de facebook a echipei FC Argeș Volei.