Amendați pentru gunoiul neselectat

0

În perioada 15-19 iulie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control – Mediu au desfășurat acțiuni de monitorizare a platformelor de deșeuri din municipiului Pitești. Activitățile s-au desfășurat zilnic, între orele 06:00-22:00.

În urma acestor acțiuni, au fost depistate 21 de persoane care nu depozitau corect deșeurile, fie punându-le în afara platformelor, fie nerespectând regulile de selectare colectivă. Pentru aceste încălcări, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

Celor depistați li s-a atras atenția să utilizeze corect platformele de gunoi, conform normativelor în vigoare, prin selectarea prealabilă a deșeurilor. Majoritatea platformelor de gunoi sunt monitorizate video în permanență, iar sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Pentru a menține orașul curat și pentru a reduce riscul unor posibile îmbolnăviri cauzate de depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, autoritățile locale fac un apel către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și simț civic. Este esențial ca deșeurile rezultate din activitățile menajere să fie selectate corespunzător și depozitate în zonele special amenajate.