3 kilograme de cannabis confiscat în 6 luni!

0

În 6 luni de activitate, polițiștii cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au constatat 53 de infracțiuni. În aceeași perioadă, ofițerii Antidrog au confiscat peste 3 kilograme de cannabis. 

Pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului de droguri, polițiștii argeșeni au controlat peste 1.000 de zone, au testat cu aparatele din dotare peste 1.200 de persoane și au constatat 53 de infracțiuni circumscrise Legii 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri sau pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

59 de persoane reținute

În primul semestru al anului 2024, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au desfășurat 31 de acțiuni operative și au efectuat 80 de percehziții domiciliare, activități în urma cărora au fost reținute 59 de persoane, pentru 35 dintre acestea fiind dispuse măsura arestului preventiv și măsura arestului la domiciliu. ”În urma activităților desfășurate, au fost confiscați 133.910 lei și 166.653 de euro. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător pentru 8 autoturisme și 8 imobile, obținute de persoanele cercetate cu sume de bani provenind din activitatea infracțională.

Totodată, au fost confiscate peste 3 kg de canabis și diferite cantități de droguri de risc și de mare risc (cocaină, MDMA, LSD, etc.)” a precizat chestorul Marian Badea, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

”În contextul strânsei cooperări interinstituționale, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfășurat multiple acțiuni de prevenire și combatere a consumului și traficului de droguri, în special cu ocazia festivalurilor organizate în județul nostru, fiind depistate mai multe persoane care dețineau ori ofereau spre vânzare substanțe cu efect psihoactiv”, a mai spus șeful polițiștilor argeșeni.