Manager nou la Spitalul Județean Pitești

0

De marți, 29 iulie, Spitalul Județean de Urgență Pitești are un nou manager în persoana lui Adrian Dumbravă. Acesta a fost prezentat oficial în conferința de presă a CJ Argeș.

 

”Ne dorim o continuare în ritm susținut a investițiilor de la Spitalul Județean. În viitorul apropiat va începe renovarea în totalitate a spitalului. Noi investim tot timpul în infrastructură spitalicească. Actul medical, așa cum știți, nu este în subordinea noastră, asta pentru a clarifica o dată pentru totdeauna spusele unor neaveniți care tot vorbesc de neimplicarea noastră în actul medical.”, a declarat șeful județului, Ion Mînzînă.

Noul manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești este cel care în 2010 a înființat prima clinică privată din județ, Clinica ELIM cea care deținea și primul RMN privat.

Acesta a fost și manager de proiect la Spitalul Municipal Mioveni misiune pe care a încheiat-o la sfârșitul anului 2019 . În ultimii ani, Adrian Dumbravă a fost managerul Spitalului Caransebeș unde a avut ca principal obiectiv achitarea datoriilor spitalului și aducerea arieratelor la zi lucru care s-a și întâmplat.

”Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați încredințat-o de a conduce Spitalul Județean Pitești.Este o onoare pentru mine și nu sunt doar vorbe, o simt profund, ca o recunoștință și ca o datorie de a păstra și a duce spitalul mai departe în bune condiții și de a îmbunătăți absolut tot cea ce depinde de spital. Știm proiectele care sunt în derulare în cadrul spitalului. Nu este cazul să le reiau și eu. Vă spun că voi continua aceste proiecte deosebite. Sunt niște cifre impresionante la nivel financiar, cifre impresionante la nivelul adresabilității către Spitalul Județean.

Vin de la un spital mult mai mic, 400 de paturi, unde s-a vorbit mult despre arierate, un spital pe care l-am găsit cu multe datorii și într-un timp scurt, am reușit să-mi implementez planul meu de management și am lăsat spitalul cu datoriile achitate și un surplus de peste un milion de lei în cont. Venirea mea în Argeș, se datorează faptului că Argeșul este a doua mea casă. Sunt de peste 30 de ani aici. Se datorează, în primul rând, prieteniei și respectului pe care îl port președintelui Ion Mînzînă. Împlinirea mea ca om, ca bărbat, ca om de afaceri, s-a întâmplat în Argeș și am simțit-o ca pe o datorie morală să pot să răsplătesc toate aceste lucruri pe care Argeșul mi le-a oferit”, a spus noul manager Adrian Dumbravă.

Acesta a mărturisit că a avut și alte oferte pe care nici nu le-a luat în considerare.

Adrian Dumbravă a povestit și despre o experiență din viața sa, când în urma unui infract a ajuns la spital.

”Percepția mea despre sistemul public de sănătate s-a schimbat fundamental în 2019, când am avut nevoie eu personal de ajutor medical. Am suferit un infarct și atunci am fost adus, în prima fază, la Spitalul Județean Pitești unde am găsit oameni de înaltă calitate profesională. Am fost transferat la Floreasca după ce am fost asigurat, tromoblizat și stabilizat de doctorul Ușurelu (n.r. Cătălin Ușurelu medic specialist cardiolog cu competență în cardiologie intervențională)”, a spus acesta.