Și-a agresat părinții pentru o fată!

0

Un scandal de proporții a izbucnit într-o familie din Pitești, după ce părinții și-ar fi apostrofat fiul. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, ar fi avut o izbucnire nervoasă în timpul căreia și-a lovit tatăl, a amenințat-o pe mama lui și a înjurat-o. Părinții au sunat la 112 iar fiul lor a fost reținut. Se pare că sămânța scandalului ar fi o fată!

 

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș scandalul a fost provocat pe data de 29 iulie.  Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați de un caz de violență în familie. În urma cercetărilor s-a stabilit că Vlad Alexandru G. a avut un conflict cu tatăl și cu mama lui. Se spune că părinții nu ar fi de acod cu o relație pe care tânărul ar avea-o cu o fată.

Cei doi i-ar fi reproșat fiului, numai că băiatul a reacționat violent. Se spune că fiul și-ar fi lovit tatăl cu piciorul, în zona gambei și mamei lui i-a adesat injurii și amenințări. Oamenii legii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva tânărului, valabil pe 5 zile.

Joi, 1 august, Judecătoria Pitești a confirmat ordinul de protecție ”Dispune obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 metri faţă de reclamant, față de soția acestuia G.E. F A, precum şi faţă de locuința acestora. Interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamantul.

Aceste măsuri au caracter provizoriu pe o durată de 12 luni de la data pronunţării prezentei hotărâri. Obligă pârâtul la consiliere psihologică, nu mai mult de 12 şedinţe, numărul şi frecvenţa şedinţelor urmând a fi stabilite de psihologul ales în funcţie de necesităţile relevate. Ordinul de protecţie este executoriu, fără somaţie şi fără trecerea unui termen”, scrie în minuta ședinței de judecată.

A fost cerută arestarea preventivă

Cercetările au continuat în privința scandalului în dosarul penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Miercuri, 31 iulie, Vlad Alexandru G. a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Joi, 1 august, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, iar procurorul de caz a cerut Judecătoriei Pitești arestarea preventivă a tânărului.

Judecătoria Pitești a admis cererea:

”În temeiul art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pite?ti în dosarul de urmărire penală nr. 3974/100/P/2024. În temeiul art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Geantă Vlad Alexandru, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.08.2024 până la data de 30.08.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 C. pr. pen, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă faţă de inculpatul G. Vlad – Alexandru. În temeiul art. 275 alin. (3) C. Proc. Pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) C. pr. pen. onorariul apărătorului din oficiu în cuantum de 360 de lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 01.08.2024, ora 17:04”, scrie în minuta ședinței de judecată.