Urmărit național prins la Pietroșani!

0

Unul dintre participanții la scandalul de la Bascov, pe numele căruia exista un mandat de arestare preventivă în lipsă, a fost capturat joi, de polițiști! Acesta a fost prins în comuna Pietroșani. Este vorba de Mihai Tănase, zis Banea. 

 

În după-amiaza zilei de 1 august a.c., polițiștii argeșeni au depistat un bărbat de 42 de ani, din Bascov, urmărit național în baza unui Mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Pitești.

Bărbatul în cauză se sustrăgea cercetărilor desfășurate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare, în care, în urma cercetărilor, în ziua de 30 iulie a.c., alți trei bărbați, de 21, 28 și 52 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați în fața instanței.

Acțiunea pentru depistarea bărbatului urmărit a fost desfășurată de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș.

Precizăm că în ziua de 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au continutat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 29 iulie a.c., în jurul orei 12:00, mai mulți bărbați, din Bascov, ar fi provocat scandal pe fondul unei stări conflictuale anterioare, în timp ce se aflau pe DN 7C, în comuna Bascov, împrejurare în care cei în cauză ar fi provocat distrugeri la elemente de caroserie de la trei autoturisme.

În ziua de 30 iulie, după administrarea probatoriului, trei bărbați, de 21, 28 și 52 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de 31 iulie, cei trei bărbați reținuți au fost prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 28 de ani, cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar față de ceilalți doi bărbați, de 21 de ani și de 52 de ani, precum și emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă a bărbatului de 42 de ani.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impun, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.