Bărbatul care și-a înjunghiat nora, reținut pentru 24 de ore

0

Bărbatul care și-a înjunghiat nora a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat în fața magistraților, fiind acuzat de tentativă de omor.

„În temeiul delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în referire la cercetările privind pe bărbatul de 71 de ani, depistat de polițiștii piteșteni după ce ar fi agresat o femeie, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Secția 2 Poliție Pitești, cercetările au fost preluate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

În urma administrării probatoriului și a parcurgerii etapelor procesuale, în noaptea de 1 spre 2 august, bărbatul de 71 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în ziua de astăzi, 2 august, să fie dispuse măsuri preventive.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii penale sau dispunerea unor măsuri preventive, reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a anunțat IPJ Argeș.