Se juca cu un pistol, la intrarea în Parcul Trivale

0

Un tânăr a fost amendat de polițiști dup ce a folosit un pistol airsoft în cartierul Trivale. Acesta se afla la intrarea in Parcul Trivale si trăgea cu pistolul cu bile în bidoane din plastic spre amuzament. Cetățenii care nu știiau ca arma nu este una letală, au sunat la 112.

 

 

În ziua de 03 august a.c., în jurul orei 22:00, _polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești_ au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că o persoană ar fi folosit un pistol de tip airsoft, în timp ce se afla în spațiul public din cartier Trivale, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

Polițiștii de ordine publică s-au deplasat în zona indicată, unde au identificat un bărbat de 25 de ani, din Pitești, asupra căruia a fost găsit un _pistol de tip airsoft, nesupus autorizării_, din verificările efectuate rezultând că cel în cauză ar fi utilizat, în scop de agrement, pistolul în cauză, trăgând cu bile asupra unor sticle tip PET.

 

Ca urmare a abaterii constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu _amendă în valoare de 5.000 de lei conform Legii 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare a pistolului utilizat la săvârșirea abaterii.