Din arest, judecat pentru amenințare!

0

 Aflat în arest preventiv, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost trimis în judecată pentru încălcarea ordinului de protecție, violare de domiciliu și amenințare. Individul și-a terorizat fost concubină pe care a agresat-o și a amenințat-o cu moartea. Chiar și după ce femeia a obținut în instanță un ordin de protecție, bărbatul a continuat să sfideze legea și să îi facă femeii viața un calvar. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani. 

 

Ancheta ce-l vizează pe Marian M., de 46 de ani, din Stolnici, a fost făcută de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului care au finalizat cercetările.  Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse.

Obligat să se interneze ca să trateze dependența de alcool

”Din cercetări s-a stabilit că, în zilele de 10 și 11 iulie a.c., bărbatul, de 45 de ani, din Stolnici, ar fi amenințat-o, cu acte de violență, pe fosta concubină și ar fi pătruns, fără drept, în gospodăria acesteia, încălcând, astfel, măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și ordinul de protecție emis de instanță, totodată adresând amenințări și unui apropiat al acesteia”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

Potrivit ordinului de protecție emis de Judecătoria Costești, Marian M. nu avea voie să se apropie la mai mult de 10 metri de locul de muncă al soției, de 50 de metri de locuința acesteia sau la mai mult de 10 metri dacă ar fi întâlnit-o pe stradă. De asemenea instanța a dispus: ”Obligă pârâtul M. Marian să urmeze consiliere psihologică sau psihoterapie având ca obiect efectele nocive ale consumului de alcool şi exercitarea de acte de violenţă verbală şi psihologică asupra altor persoane recomandă pârâtului M. Marian să se interneze voluntar într-o unitate medicală în scopul identificării şi eventual tratării afecţiunilor psihice, inclusiv cele legate de consumul de alcool”, ceea ce nu a făcut.

 

Ignorând ordinul de protecție și obligațiile instanței, după ce s-a îmbătăt, două zile la rând s-au dus peste ea acasă, acolo unde a făcut scandal și a amenințat-o cu moartea.

A ajuns în arest

De aceea pe data de 12 iulie, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, în fața instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată în stare de arest preventiv.