Americanul Rashard Odomes a semnat cu FC Argeș Basketball

0

FC Argeș Basketball a realizat un nou transfer. Rashard Odomes va juca pentru trupa din Trivale, după ce în stagiunea precedentă a evoluat pentru CSO Voluntari.

În cariera sa, Odomes a mai jucat la Umea, Kataja, FC Porto, Kolin și Hapoel Galil Gilboa. Odomes este al doilea străin transferat de piteșteni din campionatul intern, după Kyndahl Hill, de la Constanța.

 

”Welcome to the squad, 𝐑𝐚𝐬𝐡𝐚𝐫𝐝 𝐎𝐝𝐨𝐦𝐞𝐬!

Câștigător al medaliei de bronz în ediția precedentă a Ligii Naționale, noul nostru jucător este american, are 27 ani, măsoară 198 centimetri și este fundaș.

El sosește de la CSO Voluntari, formație alături de care a evoluat în European North Basketball League, competiție încheiată pe locul secund. Cu medii de 10.5 puncte, 3.6 recuperări, 3.2 pase decisive și 12.6 la eficiență, în campionat, respectiv 11.6 puncte în cupele europene, Rashard deține un fizic impresionant, fiind stângaci.

Odomes are 4 sezoane jucate în NCAA, alături de Oklahoma Sooners. Cariera profesionistă cuprinde experiențe la Umea (16.4 ppg, 5.7 rpg, 2.8 apg), Kataja (18.2 ppg, 6 rpg, 3 apg), FC Porto (12.3 ppg, 6.4 rpg, 1.8 apg), Gilboa Galil (8.9 ppg, 5 rpg, 2 apg) și Kolin (21.1 ppg, 5.9 rpg, 2.3 apg).

Rashard are 8 prezențe în sezonul 2021/22 al FIBA Europe Cup, alături de Porto, cu medii de 13.8 puncte și 6 recuperări. De asemenea, noul vultur a disputat finala ligii portugheze.

Atletic și extrem de activ pe faza defensivă, Odomes promite spectacol la Pitești Arena!”, se precizează în anunțul grupării piteștene.