Soluție de moment privind angiograful!

0
Conducerea Consiliului Județean Argeș, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești și echipa de medici au făcut tot posibilul pentru a rezolva problema angiografului care nu mai funcționează din cauza unei defecțiuni la sistemul hemodinamic, care este de fapt sistemul ce monitorizează în timp real activitatea cordului. 
“Am făcut toate eforturile necesare pentru a găsi o soluție rapidă să aducem un echipament pentru ca pacienții să poată fi tratați aici. În cursul zilei de astăzi, cel târziu mâine, acest monitor va ajunge la noi și sperăm ca el să corespundă cu aparatura pe care o avem, astfel încât să se poată relua activitatea”, a declarat  Adrian Dumbravă, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești.
Reamintim că Instituția Prefectului a atacat hotărârea de Consiliu Județean prin care erau alocați banii necesari pentru investiții în 77 de localități din Argeș, 5 spitale din județ, printre care și fondurile necesare pentru achiziționarea unui nou sistem hemodinamic necesar angiografului,prin care erau alocate fondurile  decizia în instanță și astfel toate aceste investiții au fost blocate. Instanța a dat primul termen de judecată pe data de 14 ianuarie 2025.
În hotârărea atacată în instantă era prevăzută și alocarea sumei de 128 mii lei din bugetul local pentru sistem hemodinamic angiograf și licențe SQL Server si SQL device CAL. Întrucât Prefectura a contestat hotărârea Consiliului Județean în care era cuprinsă inclusiv achitarea acestui sistem, echipamentul medical nu poate fi plătit, deși s-au derulat toate procedurile, iar contractul a fost semnat. Ca și cum toate acseta nu ar fi fost de ajuns s-a defectat sistemul hemodinanimc.