RMN de ultimă generație la Spitalul Sfântul Nicolae!

0

 Spitalul Sfântul Nicolae a reușit achiziția unui aparat de rezonanță magnetică (RMN) de ultimă generație. Sistemul este unul special, unic în România, care poate scana întregul corp. Este ideal pentru medici, care pot avea o gamă completă de imagini într-un timp scurt, dar și pentru pacienții claustrofobi care nu pot fi introduși într-un aparat RMN clasic. 

“Am decis să achiziționăm un aparat RMN de ultimă generație – sistemul de rezonanță magnetică (RMN) deschisă Magnifico™ de la Esaote care este un sistem de imagistică prin rezonanță magnetică pentru întregul corp, cu un design compact. Astfel asigurăm o examinare cât mai completă a pacienților pentru stabilirea unui diagnostic de precizie și efectuarea unui tratament de specialitate, individualizat, cu rezultate optime” , a declarat doctorița Fidan Osman, director medical al Spitalululu Sfântul Nicolae.

Soluția pentru pacienții claustrofobi

Montarea în județul Argeș a unui asemenea apparat vine cu o serie de avantaje pentur pacienți. ”Dacă suferiți de claustrofobie sau aveți nevoie de un examen RMN pentru copilul dumneavoastră, sistemul nostru de RMN deschis este soluția ideală. Designul său deschis oferă un mediu mai confortabil, eliminând stresul și anxietatea asociate cu scanările tradiționale RMN. În plus, masa ergonomică pentru pacienți poate susține greutăți de până la 200 kg, asigurând confortul tuturor pacienților”, a mai precizat directorul medical Fidan Osman.

Imagini clare și diagnostice precise

De asemenea sunt și avantaje medici. ”Aparatul oferă imagini de înaltă rezoluție și o gamă completă de secvențe de imagistică, inclusiv tehnologia avansată Speed-Up care reduce timpul de scanare. Cu tehnologia True-Motion, medicii pot obține imagini în timp real ale articulațiilor în mișcare, esențiale în medicina sportivă. În plus, reducerea artefactelor metalice (MAR) asigură diagnostice precise chiar și la pacienții cu implanturi” a douat Fidan Osman. Deschiderea largă și magnetul mic permit accesul facil la pacient, facilitând intervențiile medicale avansate. Cu o rezoluție de până la 0,3 mm și secvențe speciale pentru medii de contrast, aparatul  garantează imagini clare și detaliate pentru diagnostice precise.