Încep lucrările de modernizare pe DN 73, Câmpulung – Fundata

0

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a anunțat că vor începe lucrările de modernizare între Câmpulung și Fundata.

Anunțul a fost făcut cu ocazia semnării contractului pentru execuția lucrărilor de modernizare a sectorului de 37,6 km între Câmpulung Muscel (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov). Contractul în valoare de peste 426 de milioane de lei îi aparține S.C. Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj S.A. care are la dispoziție 18 luni pentru realizarea investiției, din momentul emiterii ordinului de începere. DRDP Brașov menționează că în acest caz constructorul poate începe imediat lucrările având în vedere că modernizarea DN73 are deja proiect tehnic avizat și autorizație de construire.

Pe lângă refacerea totală a straturilor de asfalt, proiectul prevede lărgirea carosabilului la minim 7 m, reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și a 89 de podețe de pe traseu. Vor fi resistematizate 5 intersecții cu drumuri laterale și vor fi reamenajate aproximativ 1300 de accese la proprietăți. O provocare aparte pe acest sector al DN73 sunt lucrările de consolidare, corpul drumului fiind afectat în momentul de față de numeroase zone cu alunecări de teren și cedări ale terasamentelor.

La finalizarea lucrărilor vor fi refăcute toate elementele de semnalizare, marcaje și indicatoare rutiere, și toate elementele de siguranță rutieră, mai spun cei de la DRDP Brașov.

În februrie, DRDP Brașov a anunțat că a fost semnat contractul cu firma care va finaliza lucrările de modernizare a DN73 între Brașov și Fundata (36 km). Investiția în valoare de 213,4 milioane de lei va fi dusă la bun sfârșit de S.C. Viarom Construct S.R.L., declarat câștigător în urma procedurilor de achiziție publică, potrivit DRDP Brașov.