Polițiști, jandarmi și pompieri în acțiuni comune preventive!

0

Polițiștii argeșeni, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au continuat activitățile preventive, prin acțiuni și întâlniri cu tinerii, în cadrul cărora au fost transmise sfaturi utile pentru o ,,VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!”

Astfel, miercuri, 07 august a.c., a avut loc, la Topoloveni, a șasea activitate preventivă, în cadru organizat, între reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și elevi, cu sprijinul și participarea inspectorilor școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș.
La activitatea ce a avut loc în incinta Liceului Tehnologic „Ion Mihalache” din Topoloveni, au luat parte elevi, părinți și cadre didactice ai unității școlare ce a găzduit activitatea, precum și din cadrul Școlii Gimnaziale Vrănești-Călinești.
Cele trei structuri (polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari S.M.U.R.D.) s-au împărțit în ateliere de lucru, astfel încât copiii și adolescenții să fie informați cum se pot feri de pericole, mai ales în perioada vacanței, care sunt riscurile ce pot apărea în mediul online, riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv, riscurile ce pot apărea în zona montană, în cazul în care merg în drumeții, precum și noțiuni primare privind efectuarea manevrelor de prim ajutor.
Totodată, prin personificarea păpușii SUE, tinerilor le-au fost prezentate efectele nocive ale fumatului asupra sănătății.
La întâlnire au luat parte 150 copii și 35 de cadre didactice și părinți.
Următoarea activitate va fi găzduită de Școala Gimnazială Virgil Calotescu Bascov.

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, la un centru comercial din Pitești, peste 200 de copii, tineri și adulți au purtat discuții cu polițiștii.


În perioada 05-10 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au continuat activitățile informativ-preventive, în zona unui centru comercial din municipiul Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalițății, precum și cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Argeș și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.


În contextul vacanțelor/taberelor/excursiilor în zona litoralului sau în zona montană, precum și al prezenței în zonele de petrecere a timpului liber/festivaluri/petreceri private, polițiștii au purtat discuții în special cu tineri, referitor la:
– riscurile asociate consumului de substanțe ce creează dependență, în special al aspectelor legate de consumul de droguri, al implicațiilor legale și al posibilităților de sprijinire a persoanelor care au deja dependență;
– prevenirea criminalității din mediul on-line;
– prevenirea faptelor contra patrimoniului;
– prevenirea traficului de persoane.
În total, în această perioadă, peste 200 de persoane au purtat discuții cu polițiștii și specialiștii care au desfășurat activități.