După tamponare a făcut scandal cu martorii

0

O tamponare, care a avut loc la ieșirea in Curtea de Argeș spre Tigveni, a fost urmată de ditamai tărăboiul și s-a soldat cu două rețineri. Totul după ce un șofer, despre care se bănuia că a condus sub influența alcoolului, a izbit cu mașina un parapet. Acesta s-a luat la ceartă cu martorii, care au oprit și s-au oferit să-l ajute. Pentru că se afla în inferioritate numerică și-a chemat în ajutor cumnatul care a lovit un alt bărbat.  Atât șoferul cât și ruda lui au ajuns în arest.  

Ancheta a fost desfășurată de polițiștii de investigatii criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș. În urma  cercetărilor s-a stabilit că în noaptea de 10 spre 11 august a.c., în jurul orei 01:00,  Radu Ion A., de 34 de ani, din Ciofrângeni, aflat la volanul unui Peugeot, a provocat un eveniment rutier pe DN 73C, la limita dintre municipiul Curtea de Argeș și comuna Tigveni.

Șoferul a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un parapet. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, fiind doar pagube materiale după ce mașina a fost avariată.

Și-a chemat cumnatul în ajutor

Se spune că după impact, alte trei mașini aflate în trafic au oprit la locul evenimentului, fie din curiozitate fie din dorința de a-l ajuta pe conducătorul auto.  În loc să fie mulțumit de atitudinea civică a martorilor, Radu Ion A. a fost extrem de deranjat și a avut o reacție violentă. Acesta s-a luat la ceartă cu cei care au oprit și s-a pus cu pumnii pe cele trei mașini, în urma loviturilor îndoind capota unui autoturism.

Mai mult de atât, și-a sunat cumnatul, pe George Constantin D., de 28 de ani, din Curtea de Argeș care a ajuns în scurt timp la fața locului.  La o astfel de reacție, cei prezenți și-au dat seama că este ceva în neregulă cu șoferul și au vrut să sune la 112. Conflictul a degenerat, atunci când cumnatul a sărit și l-a lovit cu pumnul pe unul dintre martori.

Conducea având permisul suspendat

Ce motive avea bărbatul să reaționeze în acest mod? ”Din verificările privind evenimentul rutier a rezultat că bărbatul figura cu dreptul de a conduce suspendat, iar acesta a refuzat testarea cu aparatele din dotare sau recoltarea de probe biologice”, spun reprezentanții IPJ Argeș.

Radu Ion A. a avea permisul de conducere reținut pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, din noiembrie anul trecut, când pe numle lui a fost întocmit un dosar penal.

După incidentul de mai sus, pe numele bărbatului și a  cumnatului lui a fost întocmit dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept, refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și loviri sau alte violențe.

Duminică 11 august a.c., după administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ieri 12 august, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Cutea de Argeș, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive. Împotriva lor a fost dispusă măsura controlului judiciar!