Ședință cu prefectul pentru adăposturile de protecție civilă!

0

Astăzi, Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș a ținut o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care au fost mai multe puncte pe ordinea de zi.
Primul- implementarea Planului de măsuri pentru aducerea și menținerea în stare de operativitate a adăposturilor de protecție civilă existente la nivelul județului Argeș.

Demersurile în ceea ce privește adăposturile de protecție civilă au început încă din 2022. Planul prevede, printre altele, și un set de măsuri pentru aducerea și menținerea în stare de operativitate. De aceea, este importantă colaborarea cu autoritățile locale.

În timpul verificărilor făcute de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cele mai des întâlnite probleme ale unor astfel de locații au fost la instalațiile electrice sau la cele de aerisire.

Tot în ședința de astăzi s-a luat hotărârea de a menține în vigoare măsura transportului de apă menajeră în comuna Mioarele. Cu atât mai mult cu cât, iată, din nou suntem sub incidența unor coduri de avertizare meteo de caniculă.

La nivelul întregului județ va avea loc o acțiune de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor. Se ocupă Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.