Updatw: 76 de oameni evacuați din masivul Făgăraș după viitură!

0

Update: Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: “Misiune încheiată! 76 de oameni au fost coborâți, în total, de pe traseul Vârfului Moldoveanu, pe parcursul întregii zile! Două persoane sunt de naționalitate poloneză.

Acțiunea începută în această dimineață a luat sfârșit odată cu transportul ultimelor persoane. Două microbuze ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și unul al autorității locale Nucșoara i-au adus la Curtea de Argeș pe toți cei care au fost astăzi pe Vârful Moldoveanu.

A fost un efort uriaș al tuturor forțelor implicate: Salvamont Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, Jandarmeria Argeș! Le mulțumesc tuturor pentru munca lor! Au fost mult peste 12 ore în care acești oameni au intervenit să se asigure că nu vor fi victime. Și au reușit! Pentru tot, merită felicitări!”

Stirea inițială:

O viitură din timpul nopții de sâmbătă spre duminică a rupt un drum care duce către Stâna lui Burnei din masivul Făgăraș. Zeci de turiști și mașinile lor au rămas de cealaltă parte a drumului pe traseul care duce către Vârful Moldoveanu. La această oră, 17 dintre aceste persoane au fost evacuate.

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș a transmis despre acțiunea salvatorilor: “Acțiunea în desfășurare din zona de acces spre Vârful Moldoveanu a făcut posibilă coborârea, fără probleme, a mai multor persoane, fie care erau campate, fie care au mers pe traseu spre Vârf!

17 persoane au fost preluate de un microbuz al Inspectoratului pentru Situații de Argeș și sunt transportate la Curtea de Argeș. După care microbuzul va reveni în zonă pentru un nou transport de persoane. Nu este nimeni rănit! Țin foarte mult să precizez acest lucru și să știe cei de acasă care poate nu au reușit să ia legătura, până acum, cu cei dragi pe care îi știau plecați pe Moldoveanu.
Nu a fost nevoie de intervenția unor echipaje medicale.

De asemenea, în ceea ce privește autoturismele blocate, nu au fost afectate de aluviuni!

Situația a fost generată de un cod meteo de vreme rea care s-a confirmat.
Echipe ale Serviciului Salvamont Argeș, ale Jandarmeriei Argeș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș sunt în zona! Le mulțumesc tuturor pentru promptitudine, pentru modul în care își fac treaba! Și le transmit să aibă grijă de ei până la finalul misiunii!”.