Lucrările de restaurare la Muzeul Județean Argeș sunt în întârziere

0

“Restaurarea Muzeului Județean Argeș – consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural” este unul dintre cele trei mari proiecte ce vizează patrimoniul cultural pentru care Consiliul Județean Argeș a accesat fonduri europene. Valoarea acestui proiect este de peste 20 de milioane de lei fără TVA.

Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu echipa de implementarea a proiectului, a făcut o vizită de lucru pe șantierul de la Muzeul Județean Argeș și a tras câteva concluzii privind stadiul lucrărilor.

#Nicolaescu: ”Constructorul va plăti penalități”

“La acest proiect lucrările trebuiau finalizate până la 31 iulie 2024. Doar pentru o parte a proiectului, care vizează parte tehnică, termenul de finalizare este 31 octombrie 2024. În urma vizitei de ieri am constatat că sunt întârzieri, că lucrările de execuție nu sunt realizate conform graficului prezentat de antreprenor. În această situație constructorul, conform clauzelor contractuale, va plăti penalități pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, am mai constat că nici numărul de muncitori prezenți pe șantier nu era unul corespunzător. În urma discuțiilor, antreprenorul a spus că va suplimenta numărul acestora. În ceea ce privește obligațiile noastre, Consiliul Județean Argeș și-a onorat toate obligațiile conform termenelor prevăzute în contractul de execuție, neavând restanțe de plată la lucrările efectuate. În perioada următoare, până la finalizare, proiectul va fi monitorizat la fel de riguroasă de specialiștii Consiliului Județean Argeș. După cum se știe, anul trecut, pentru toate proiectele pe care le avem am absorbit toți banii europeni, am utilizat deci toată suma eligibilă, iar anul aceasta, restul lucrărilor rămase din proiecte sunt susținute financiar din partea nerambursabilă care ne revenea, adică din bugetul propriu. Așa cum am mai spus de fiecare dată, și cum am și demonstrat, nu tolerăm nicio abatere de la clauzele și termenele contractuale”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

După finalizarea acestui proiect, Consiliul Județean Argeș va implementa aici încă două proiecte, unul care vizează amenajarea curții și un altul care se referă la punerea în valoare a Schitului Buliga, monument scos la suprafață odată cu demararea lucrărilor de restaurare a muzeului.