Băut, drogat și fără permis, la volan!

0

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Poiana Lacului, a comis nu mai puțin de trei infracțiuni rutiere, dintr-un foc! În noaptea de sâmbătă spre dumincă, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, el a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliție, pentru verificări. În timpul controlului s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, era beat și se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

 

În noaptea de 24 spre 25 august a.c., în jurul orei 02:30 polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului l-au depistat pe Mihai F.  de 46 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.Totodată, cu ocazia depistării în trafic, în autoturism se găsea, în calitate de pasager, și proprietarul autoturismului, care i l-ar fi încredințat, deși cunoștea că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Oamenii legii l-au testat pe ce de la volan cu aparatele din dotare, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma testării cu drugtest-ul, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.

Astfel, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și pentru stabilirea alcoolemiei.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără drept, respectiv de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere. În privința conducerii sub influența alcooluui și a drogurilor, oamenii legii așteaptă confirmarea prin analize de laborator.