Urmărită și amenințată în scara blocului!

0

Un piteștean, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut și prezentat Judecătoriei Pitești cu propunerea arestării preventive după ce a încălcat un ordin de protecție emis împotriva lui de Judecătoria Pitești. Tânărul și-a urmărit fosta concubină până în scara blocului și a amenințat-o cu moartea. Asta deși nu avea voie să se apropie la mai mult de 100 de metri de ea. El este cunoscut cu un comportament violent. A fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală și este judecat în al treilea dosar, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.  

”La ziua de 26 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că fostul concubin a încălcat obligațiile ordinului de protecție, apropiindu-se de aceasta și adresându-i amenințări.În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat cu operativitate la blocul de locuințe indicat, identificând pe bărbatul în cauză în apropiere. Din verificări s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 29 de ani, din Pitești, s-ar fi apropiat de fosta concubine, pe care ar fi urmărit-o pe scara unui bloc, împrejurare în care i-ar fi adresat și injurii, în condițiile în care în cursul lunii iulie a.c., instanța de judecată a emis un ordin de protecție, prin care fusese stabilită interdicția față de acesta de a se apropia la mai puțin de 100 de metri față de persoana vătămată. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și amenințare, conform art. 38 din Legea 217/2003 și art. 206 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. După ce victima a sunat la 112 și a reclamat că a fost urmărită și amenințată, polițiștii l-au găsit pe Cristian Daniel T. într-un parc situat în apropierea locuinței acesteia.

Este al doilea ordin de protecție

În urma incidentului Cristian Daniel T., de 29 de ani, din Pitești, a fost reținut pentru 24 de ore. Marți a fost dus la Judecătoria Pitești cu propunerea arestării preventive. În iunie 2023 Judecătoria Pitești a emis un ordin de protecție potrivit căruia timp de 6 luni, Cristian Daniel T. nu avea voie se se apropie la mai mult de 100  de metri de fosta lui concubină, copilul acesteia și mama tinerei.  După ce a expirat termenul, o perioadă a stat liniștit, apoi a început să o caute din nou. Într-o zi s-a dus la geamul apartamentului în care locuiește femeia, a strigat, a amenințat și i-a spus că o s-o ”tranșeze la fel ca pe cumnata ei”, după cum reiese din motivarea deciziei instanței. Pe 16 iulie 2024, Judecătoria Pitești a admis , din nou, cererea femeii și a emis al doilea ordin de protecție valabil pe 3 luni.

Condamnat în două dosare penale

Tânărul este cunoscut cu o fire violentă. El este judecat într-un dosar de tulburare a ordinii și liniștii publice sub măsura controlului judiciar, măsură sub care se afla și când a încălcat ordinul de protecție. A fost condamnat, în 2021, la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, pentru vătămare corporală. În februarie 2024, Cristian Daniel T. a primit o condamnare de 8 luni închisoare cu executare, pentru ultraj contra bunelor moravuri. Asta după ce, într-o zi la prânz, supărat pe o angajată a unei agenții de pariuri că l-a dat afară și sală, s-a întors beat, și-a descheiat pantalonii și i-a arătat femeii organul genital. Apoi s-a întors către camerele de supraveghere și după ce și-a expus bărbăția în fața sistemului a început să injure și să amenințe, de față cu clienții.  Tânărul a atacat decizia și Curtea de Apel Pitești i-a înlocuit pedeapsa cu executare cu o amendă penală în valoare de 4.500 de lei.

Arestat preventiv

Marți după-amiază, magistrații Judecătoriei Pitești au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecători Pitești. ” dispune arestarea preventivă a inculpatului T. C.-D., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 27.08.2024 și până la data de 25.09.2024, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpat, potrivit celor dispuse mai sus. Măsura luată se comunică administraţiei locului de deţinere”, scrie în decizia judecătorilor. Hotărârea nu este definitivă putând fi atacată cu apel, dar până la judecarea apelului, tânărul rămâne în arest.