A spart o locuință cu proprietarul în casă

0

Un cunoscut hoț a spart două locuințe, din Pitești, după aceeași metodă. Se plimba printre blocuri și unde vedea geamuri întredeschise, la parter, le forța și intra în casele oamenilor. Astfel a dat buzna în apartamentul unei femei de unde a plecat cu mai multe bunuri. A doua zi a vrut să intre în locuința unui bărbat, dar după ce a rupt sistemul de oscilobatare al ferestrei din termopan și se pregătea să intre, în cameră a apărut proprietarul care era acasă și a fost alertat de zgomot.  

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești l-au reținut pe Daniel P., de 41 de ani, din Pitești un cunoscut hoț aflat în stare de recidivă,  pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tentativă la furt.

”Din cercetări s-a stabilit că în dimineața zilei de 25 august a.c., în jurul orei 07:30, un bărbat, identificat în urma cercetărilor ca fiind un bărbat de 41 de ani, din Pitești, ar fi pătruns într-o locuință prin forțarea unui geam, iar din interior și-ar fi însușit mai multe bunuri. De asemenea, în seara zilei de 26 august a.c., în jurul orei 21:00, cel în cauză ar fi încercat să forțeze geamul unei locuințe pentru a pătrunde în interior”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre acest caz.

Prins lângă o casă de amanet

Daniel P. avea o metodă sigură de a intra în locuințe. Urmărea unde sunt ferestre din termopan în poziție întredeschis (oscilobatant) și rupea sistemul deschizând geamul. La prima spargere, individul a furat un laptop, adidași marca Nike, două rucsacuri, suma de circa 450 lei dintr-un portofel, mai multe parfumuri, un aparat electronic IQOS și un lănțișor din argint. Când a fost depistat de polițiști, Daniel P. era în zona unei case de amanet unde voia să vândă produsele. Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate. În urma administrării probatoriului bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, ulterior a fost dus în fața instanței. Judecătoria Pitești a admis cererea și a emis pe numele lui Daniel P. un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.