Studenții UTCB în practică la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

0

 

Studenții de la Universitatea Tehnică de Construcții București – UTCB au revenit în această vară la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea pentru a-și desfășura o parte a programului de practică.

Timp de două săptămâni, 41 de studenții din anul II de la Facultatea de Geodezie, Departamenul de Geodezie și Fotogrammetrie, au realizat măsurători geodezice în zona barajului și acumulării Râușor. Aceste măsurători vor putea fi utilizate și pentru activitatea de urmărire a comportării construcției.

Ca și colegii lor de anul trecut, studenții au avut parte de experiențe de neuitat. Au coborât zeci de metri în interiorul barajului (aproximativ 2000 de trepte), au văzut cei aproape 2 km de galerii ale construcției hidrotehnice, au observat instalațiile și echipamentele pentru a înțelege cu precizie funcționarea acesteia și ce înseamnă activitățile zilnice de urmărire și întreținere. Ei au fost ghidați și supravegheați de către personalul ABBAV de la barajul Râușor (SGA Argeș).

Colaborarea celor două instituții este deja cu tradiție, Admistrația Bazinală de Apă Argeș Vedea fiind mereu deschisă spre parteneriatele cu instituțiile de învățământ, în scopul susținerii pregătirii practice a celor ce-și doresc o carieră în acest domeniu.

Construcția este amplasată pe râul Târgului, la 400 de metri mai jos de confluența râului Târgului cu pârâul Râuşor și formează lacul de acumulare cu același nume. Suprafaţa totală a lacului de acumulare este de 190 de hectare iar volumul este de 60 de milioane metri cubi de apă. Principalul rol al amenjarii este alimentarea cu apă a municipiului Câmpulung Muscel (situat la 16 km aval) şi a localităţilor limitrofe. Un alt rol important este de apărare impotriva inundațiilor. Barajul și acumularea se află în patrimoniul și exploatarea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. ​