Puteți sesiza probleme din localități la Consiliul Consultativ!

0

Aveți de făcut o sesizare privind administrația locală, județeană sau asociația de proprietari? Aveți o problemă privind taxele și impozitele? Vă puteți adresa Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor Argeș, din cadrul Prefecturii Argeș. Sesizarea dumneavoastră va fi direcționată către instituții abilitate în rezolvarea problemei. 

 

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș a explicat care este rolul acestei organizații:  „Consiliul Consultativ pentru Protecția Consumatorilor Argeș funcționează la nivelul Instituției Prefectului. Puteți sesiza probleme din comunitatea dumneavoastră!
Din Consiliul Consultativ fac parte reprezentanți ai mai multor instituții publice și ai asociațiilor pentru protecția consumatorilor.

În urma discuțiilor pe care le-am avut în ultimele două luni cu oameni din diferite localități argeșene, avem acum un for la care să ajungă problemele din comune, orașe și municipii. Gândit ca un liant între instituțiile de control și asociațiile civile, Consiliul Consultativ pentru Protecția Consumatorului Argeș este înființat pentru probleme care afectează mai multe persoane din cadrul localităților. Puteți sesiza lucruri legate de administrația locală sau centrală, asociații de proprietari, taxe și impozite, alte probleme din localități.

Un lucru foarte important- Consiliul Consultativ nu este un substitut al instituțiilor de control. Este creat pentru a aduce la aceeași masă toate organele implicate și reprezentanții consumatorilor. Asigurăm, astfel, o reacție rapidă pentru probleme comunitare.

Foarte important este și rolul de informare!
Aceste Consilii Consultative trebuie să fie înființate la toate primăriile din Argeș. Cu precădere, la primăriile de municipii și orașe.

Puteți aduce probleme în atenția Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorului Argeș prin e-mail la instituția noastră: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro sau prin asociațiile de protecția consumatorilor.”