Prefectul face noi precizări privind avertizarea meteo

0

De duminică dimineața intra în vigoare codul portocaliu de ploi. Prefectul județului vine cu noi precizări privind măsurile de prevenire.

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: ,,De duminică, ora 8.00, județul Argeș este sub avertizarea meteo Cod Portocaliu de ploi. Se prognozează între 50 și 70 litri/mp, iar izolat peste 80 litri/mp.

 

În acest sens, le-am transmis tuturor primarilor din județul Argeș să asigure permanența la nivelul localităților, de la intrarea în intervalul anunțat de meteorologi și până la final. Prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au fost stabilite măsuri ce vor fi aplicate în localități. Fără rabat! Îi rog pe primari să aplice toate măsurile impuse!

 

De asemenea, de duminică dimineața, la nivelul județului Argeș va fi activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. Primarii vor raporta, către CJCCI, orice situație apărută pe durata avertizării meteo.

 

Îi rog pe turiști să aibă în vedere această prognoză și, de duminică dimineața, să evite camparea lângă cursuri de apă, dar și parcurgerea traseelor montane!

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”