Consilier local condamnat pentru trafic de influență!

0

Un consilier din cadrul Consiliului Local Mihăești a fost condamnat de Tribunalul Argeș pentru trafic de influență. Bărbatul, a cărei soție deține un bar în localitate, a intrat în atenția oamenilor legii în perioada vaccinărilor. El a fost bănuit că ar aranja ”vaccinări la chiuvetă” , iar procurorii au obținut mandat pentru interceptarea convorbirilor sale telefonice. Astfel, anchetatorii au aflat că Daniel George F. făcea intermedieri pentru diverse persoane, la Înmatriculări Auto și Premise, la Registrul Auto Român, la Pașapoarte, în schimbul unor sume de bani.

Bărbatul era omul care avea ”cunoștințe” la instituțiile statului și făcea aranjamente contra-cost. Consilierul local a susținut că el doar le dădea o mână de ajutor celor care nu știau cum să se programeze online, ulterior și-a rezervat dreptul la tăcere. Tribunalul Argeș l-a condamnat la 2 ani și 8 luni închisoare, cu suspendare. M.Sandu

În noiembrie 2021, Daniel George F. a intrat în atenția oamenilor legii, fiind bănuit de trafic de influență, cumpărare de influență, fals intelectual și fals informatic. Anchetatorii aveau informații că bărbatul, consilier local la Mihăești, pretindea 150 de euro de la persoane care aveau nevoie de cetificat de vaccinare COVID 19 dar nu voiau să se imunizeze. Tribunalul Argeș a încuviințat măsurile de supraveghere tehnică și a emis mandatele de interceptare. Atunci a ieșit la iveală că bărbatul se ocupa, în mod frecvent, cu diverse aranjamente de acest gen, în schimbul unor sume de bani ”…în luna decembrie 2021, numitul (…) fiind interesat de preschimbarea permisului sau de conducere, emis în străinătate, i-a promis lui F. Daniel George, care a lăsat să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți a preschimba permisul de conducere, din cadrul SPCRPCIV Argeș, suma de 200 de lei pentru a-i determina pe aceştia să urgenteze preschimbarea permisului de conducere”, scrie în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.  ”treci pă la bar acolo și lasă ce trebuie la nevasta-mea… lasă două, două d-alea albastre că mi-a scos aștia ochii de mamă, Doamne”, îi spunea consilierul cetățeanului, potrivit documentului procurorilor. Răspunsul a fost:„(….) nu ţi-am spus de la capul locului că-ţi dau 200, ce Dumnezeu”, după ce depusese în acea zi documentele necesare preschimbării permisului de conducere la SPCRPCIV Argeș și a primit asigurarea din partea inculpatului ca „mâine de dimineață la zece ne iese” (referindu-se la data de 15.12.2021). Anchetatorii au stabilit că într-adevăr, permisul a fost eliberat a doua zi deși, potrivit legii, procedura ar fi trebuit să dureze 15 zile.

100 de lei pentru preschimbare de pașaport

Într-o altă interceptare, în decembrie 2021 un bărbat îi cerea ajutorul lui Daniel George F. să preschimbe pașapoartele celor doi copii. Acesta ”… a pretins suma de 100 de lei („un milion”) pentru sine și 100 de euro pentru funcționarii din cadrul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Argeș, de la (…) promițând că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul acestei instituții în sensul de a-l programa la o dată cât mai apropiată pentru depunerea documentelor necesare eliberării pașapoartelor pe minorii (…) și (…) și de a le elibera rapid pașapoarte acestora”, mai scrie în rechizitoriul procurorilor.

Avea ”relații” și la RAR

Tot în decembrie 2021, Daniel George F. a avut o discuție cu un bărbat pentru a interveni la RAR. ”…i-a cerut inculpatului să intervină pe lângă funcționarii de la RAR Argeș pentru a formula concluzii favorabile cu ocazia verificării unui autovehicul marca (…), aparținând unui instructor, căruia i-a fost reținut certificatul de înmatriculare întrucât nu fusese efectuata inspecția tehnică a vehiculului; din aceeași discuție telefonică purtată de cei doi a reieșit că inculpatul a fost de acord să intervină pe lângă funcționarii RAR Argeș, în schimbul acestei intervenții solicitând o suma de bani,” scrie în document. De data aceasta ar fi cerut 150 de lei pentru el. Pe parcursul urmăririi penale inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere.

2 ani și 8 luni, cu suspendare

Tribunalul Argeș a dat sentința săptămâna trecută. Astfel, Daniel George F. a fost condamnat pentru 3 infracțiuni de trafic de influență, la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare. Are un termen de supraveghere de 3 ani. Consilierul local este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Mihăești sau în cadrul Primăriei Comunei Stâlpeni, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. În acest dosar Daniel George F. a fost arestat preventiv două luni și timp de aproximativ o lună s-a aflat în arest la domiciliu, perioadă ce i se va scădea din sentința de 2 ani și 8 luni.  Au fost condamnați și doi dintre cei pe care i-a ajutat cu obținerea documentelor, la câte 2 ani închisoare, cu suspendare, pentru cumpărare de influență. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.