4 ani și 4 luni închisoare, pentru tentativă de omor!

0

Un obișnuit al sălilor de jocuri de noroc a fost condamnat la 4 ani și 4 luni închisoare, cu executare, sub acuzația de tentativă de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din Bascov, a spart o sticlă de bere și l-a tătiat la gât pe un bărbat din Ștefănești. Cei doi au avut un conflict și s-a ajuns la atacul sângeros, care a avut loc în stradă, în apropierea Centrului Universitar Pitești.  

Întâmplarea a avut loc pe 20 mai, în zona cazinourilor de pe strada Maior Șonțu, din Pitești. Traian T., de 36 de ani, din Ștefănești a avut un conflict cu Florin Cristian P., de 46 de ani din Bascov după ce acesta din urmă l-a înjurat. Atunci, Florin Cristian P. a spart o sticlă de bere de asfalt și l-a amenințat că-l va tăia pe adversarul lui. Conflictul a fost aplanat de un martor care l-a calmat pe inculpat.

”După aproximativ o oră, respectiv în jurul orei 14.30, persoana vătămată s-a deplasat din interiorul aceluiași cazino, pe ieșirea din spate pentru a fuma o țigară. La scurt timp a fost observat de inculpatul (…) ce se deplasa prin spatele sălilor de jocuri, ocazie cu care cel din urmă, a început din nou să-i adreseze injurii și amenințări persoanei vătămate, apoi a spart o altă sticlă de bere de asfalt și s-a deplasat în fugă către persoana vătămată pentru a o agresa fizic. Văzând reacția acestuia, în fața persoanei vătămate s-a interpus martorul (…) însă fără rezultat, întrucât inculpatul a continuat să încerce să agreseze persoana vătămată cu sticla spartă. Pentru a se apăra, persoana vătămată l-a lovit de două ori pe inculpatul Florin Cristian P. cu piciorul în zona abdominală pentru a-l îndepărta, însă comportamentul inculpatului a continuat să fie agresiv, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să se apropie de inculpat pentru a-l imobiliza. În momentul în care persoana vătămată se lupta cu inculpatul, apărându-se, inculpatul i-a aplicat 3 lovituri cu sticla spartă în zona feței, în zona cervicală și în zona craniană posterioară”, reiese din rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

În urma tăieturilor suferite, victima a necesitat 18-20 de zile de îngrijiri medicale.

Închisoare cu executare

În timp ce se lupta cu agresorul victima a reușit să-l trântească la pământ și să-l imobilizeze, fiind ajutat de un alt bărbat. Cu ocazia audierii în calitate de suspect, Florin Cristian P.  a recunoscut fapta și a spus că o regretă. El a motivat că atunci când a spart sticla și l-a amenințat pe Traian T. a crezut că acesta din urmă o să fugă, numai că bărbatul l-a lovit și el l-a tăiat la gât de frică.

În timpul cercetărilor de la fața locului, oamenii legii au găsit la agresor și un cuțit, pe care nu-l folosise în timpul atacului. Medicul legist a stabilit că viața celui tăiat a fost pusă în pericol, toate cele trei răni fiind făcute în zona gâtului și a capului.

Trimis în judecată la sfârșitul lunii mai, Florin Cristian P. a fost condamnat pentru tentativă de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice. A primit o pedeapsă de 4 ani și 4 luni închisoare, cu executare. În plus, după ce va executa pedeapsa, are interdicția de a se apropia la mai mult de 200 de metri de victimă. În timpul procesului victima nu s-a constituit parte civilă.