Împrejmuiri improvizate desființate de polițiștii locali!

0

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Construcții, Mediu și Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești, au desfășurat în perioada 01 – 30.09.2024, multiple activități de control, conform atribuțiilor specifice celor trei domenii de activitate, acțiuni coordonate de șeful serviciului, în baza planurilor de acțiune stabilite la nivelul unității, anunță Poliția Locală Pitești.


Au fost efectuate peste 650 de verificări pe raza municipiului Pitești, privind respectarea disciplinei în construcții și a afișajului stradal, buna desfășurare a actului de comerț atât în piețe cât și în zonele adiacente, precum și verificarea unităților de alimentație publică și acordurilor de ocupare a domeniului public.


Totodată au fost efectuate multiple controale privind respectarea normelor de protecție a mediului înconjurător, pe domeniul public și privat al municipiului Pitești, fiind acordată o atenție sporită modului de depozitare a deșeurilor menajere la platformele de gunoi cât și a respectării privind precolectarea selectivă a deșeurilor din carton.

Ca urmarea a sesizărilor și verificărilor din teren, peste 35 de împrejmuiri improvizate au fost desființate de pe domeniul public, “deținătorii de imobile având obligația să nu construiască împrejmuiri improvizate pe străzi și în vecinătatea blocurilor de locuințe, să nu cultive legume și zarzavaturi în jurul blocurilor și să refacă spațiile verzi afectate, aparținând domeniului public”, sancțiunea contravențională fiind cuprinsă între 1000 – 2000 lei, conform H.C.L. nr.283/2021, a mai precizat sursa citată.

În perioada 01-30.09.2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Constricții, Mediu și Activități Comerciale au aplicat un număr de 98 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.000 lei conform actelor normative în vigoare. Totodată, au fost aplicate un număr de 5 măsuri complementare de suspendare de activității de alimentație publică (servire băuturi), în mai multe săli de jocuri de pe raza municipiului Pitești, conform O.G. nr. 99/2000, pentru lipsă autorizație emisă de autoritatea publică locală, în conformitate cu prevederile Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.