În zilele de 3 și 4 octombrie a.c., polițiștii argeșeni au desfășurat 14 activități în mediul școlar, pentru creșterea gradului de siguranță în medicul școlar!
În doar două zile, activitățile informativ-preventive desfășurate de polițiștii argeșeni au avut peste 300 de beneficiari, dintre care 286 au fost copii.
Totodată, pentru că educația începe la cele mai fragede vârste, din totalul copiilor, 76 au fost preșcolari, restul fiind elevi de gimnaziu.
Activitățile au fost desfășurate după cum urmează:
În ziua de 3 octombrie:
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat 6 activități informativ-preventive, la două unități de învățământ, după cum urmează:
-la Grădinița cu Program Normal Tufanu (structură a Școlii Gimnaziale ,,Petre Tudose” Mălureni), cu 50 de preșcolari și 2 cadre didactice;
-la Școala Gimnazială Tufanu (structură a Școlii Gimnaziale ,,Petre Tudose” Mălureni), cu 95 de elevi și 7 cadre didactice.
Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu reprezentanții D.G.A.S.P.C. Argeș, au desfășurat 2 activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială ,,Traian” din municipiul Pitești, cu 60 de elevi.
În ziua de 4 octombrie:
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat 7 activități informativ-preventive, la două unități de învățământ, după cum urmează:
-la Școala Gimnazială ,,Adrian Păunescu” din municipiul Pitești, cu 45 de elevi și 2 cadre didactice;
-la Grădinița cu Program Prelungit ,,Armonia” din municipiul Pitești, cu 26 de preșcolari și 2 cadre didactice;
-la Grădinița cu Program Prelungit ,,Armonia” din municipiul Pitești, au fost desfășurate 2 activități cu cadrele unității, referitor la managementul cazurilor de violență în mediul școlar și la infracțiunile de serviciu.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul Campaniei locale „Law iS COOL!” și în cadrul Campaniei naționale „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția.”.
Mesajele preventive transmise de polițiști au vizat aspecte privind reducerea și prevenirea faptelor comise cu violență în mediul școlar, prevenirea consumului ilicit de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, prevenirea violenței domestice, fenomenul de bullying și cyberbullying.
Activitățile desfășurate de polițiștii de la ,,prevenire” împreună cu reprezentanții D.G.A.S.P.C. au fost concentrate pe fenomenul violenței școlare și pe siguranța în meidul on-line.